Germany vs Mexico otteluennakko

Sunnuntai 17. Kesäkuuta

Saksa – Meksiko Kertoimet: 1.50  – 4.30 – 7.50
18:00 Luzhniki Stadion, Moskova

Tämä on lohko F:n ensimmäinen kamppailu jossa puolustava Maailmanmestari, Saksa, kohtaa Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintojen voittaneen Meksikon. Kummallakin joukkueella on omat skandaalinsa. Saksan Özil ja Gundogan esiintyivät Turkin presidentin Erdoganin kanssa yhdessä antaen hänelle tukensa ja nyt Saksan fanit viheltävät heille. Meksikon pelaajat taas osallistuivat juhliin jossa oli 30 protituoitua. Hector Herrara joutui lähtemään kotiin pelastamaan avioliittonsa ja joukkueen yhteishenki on alkanut rakoilla kun Meksikon jalkapalloliitto on suojellut joitain pelaajia kun taas toisia ei.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Saksa oli omassa karsintalohkossaan ylivoimainen voittaen kaikki ottelunsa maalierolla 43-4. Tämän vuoden harjoitusotteluissa joukkue onnistui vaivoin voittamaan Saudi-Arabian. Brasilialle ja Itävallalle he kärsivät tappion ja Espanjan kanssa pelattiin tasan.

Meksiko tuli mukaan CONCACAF karsinnoissa vasta 4. kierroksella. He menivät viimeiselle kierrokselle voittaen viisi ja pelaten kerran tasan. Viimeisellä karsintakierroksella he olivat ylivoimaisia häviten vain viimeisen ottelunsa kun jatkopaikka oli jo ratkennut. Tämän vuoden harjoitusotteluissa joukkue voitti Islannin ja Skotlannin. Kroatialle ja Tanskalle joukkue kärsi tappion. Walesin kanssa pelattiin tasan.

Pelityyli

Saksan valmentaja tykkää vaihtaa pelityyliään riippuen vastustajasta, mutta normaali koostumus on 4-2-3-1. Saksalla on myös niin taitavia pelaajia jotka sopivat useaan eri systeemiin joten 4-3-3, 3-4-3 tai 3-5-2 ovat myös mahdollisia. Saksan vahvuudet ovat juuri organisoidussa joukkuepelissä joka pystyy joustavasti muokkaamaan peliään jos siihen on tarvetta. Jos Saksalla on jotain heikkouksia niin yksi voi olla juuri Özilin ja Gundoganin aiheuttama mediakohu Erdoganin kannatuksesta. Tämä voi vaikuttaa juuri joukkuehenkeen. Toinen mahdollinen heikkous on ykkösmaalivahti Neuerin pelikunto sillä hän ei ollut pelannut moneen kuukauteen ennen viimeisiä harjoitusotteluita.

Meksiko, eli ”El Tri”, on päässyt lohkoistaan jatkoon kuudella viimeisellä kerralla MM-Kisoissa ja sama odotus on myös tänäkin vuonna. Siinnä missä Saksa on joustava niin samaa voidaan sanoa Meksikosta. He muokkaavat peliään riippuen vastustajan vahvuuksista. He yleensä pelaavat 4-3-3 systeemillä mutta menestystä on tullut myös 3-4-3 formaatilla. Joukkueen puolustuslinja on yleensä aika korkealla ja heillä onkin pallonhallinta usein hyökkäysalueella. Tämä voi johtaa kuitenkin ongelmiin nopeissa vastahyökkäyksissä jossa puolustuksella on ongelmia sijoittumisen kanssa. Meksikon suurin vahvuus on hyökkäyspelissä jossa he käyttävät kahta laituria jotka pystyvät keskittämään ja antamaan suoraviivaisia syöttöjä joko kärkipelaajalle tai hyökkääville keskikenttäpelaajille toiseen aaltoon.

Faktat

  • Saksa FIFA Ranking: 1
  • Meksiko FIFA Ranking: 15
  • Joukkueet kohtasivat viime vuoden Confederations Cupissa jossa Saksa voitti 4-1.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Saksa: Neuer – Hector, Hummels, Boateng, Kimmich – Khedira, Kroos – Reus, Özil, Muller – Werner
Meksiko: Ochoa – Layun, Moreno, Reyes, Salcedo – Guardado, Herrera, G. Dos Santos – Lozano, Hernandez, Vela