Iran vs Spain otteluennakko

Keskiviikko 20. Kesäkuuta

Iran – Espanja
Kertoimet: 20.25 – 7.50 – 1.13
21:00 Kazan Arena

B-lohkon ilta ottelussa kohtaavat lohkokärki Iran sekä avausottelussa 3-3 Portugalin kanssa pelannut Espanja.

Otteluennakko

Iran yllätti avausottelussa Marokon 1-0 onnekkaalla yliajan omalla maalilla. Kyseessä oli vasta heidän toinen voittonsa koskaan MM-kisoissa. Edellinen voitto tuli vuonna 1998 kun joukkue kaatoi Yhdysvallat 2-1. Vaikka Iran johtaa lohkoa niin heillä ei ole varaa innostua liikaa. Marokko oli ottelussa huomattavasti parempi, mutta Iranin puolustus pelasi hyvin. Portugali ja Espanja ovat molemmat vielä suosikkeja mennä lohkosta jatkoon niin pitää muistaa että Iran pelasi hyvät Aasian MM-karsinnat voittaen 12 ja pelaten 6 tasan. Tappioita heille ei kertynyt.

Saa nähdä saako Iran hyötyä päävalmentajastaan Carlos Queirozista joka on aikaisemmin valmentanut Espanjassa ja on toiminut myös Portugalin päävalmentajana. Joka tapauksessa he tarvitsevat kaiken avun mitä saavat jos he haluavat tehdä yhden suurimmista MM yllätyksistä koskaan voittamalla Espanjan.

Espanjan kisat alkoivat huonosti kun joukkueen päävalmentaja Lopetegui erotettiin kaksi päivää ennen avausottelua Portugalia vastaan. Tästä kohusta johtuen, 3-3 tasapeli Portugalin kanssa oli ehkä ihan hyvä tulos. Vaikka tuloksellisesti ollaan aikataulussa niin pelillisesti Espanjalla on muutama kysymysmerkki.

Espanjan peli sujui hyvin suurimman osan ajasta, mutta puolustuksellisesti joukkue teki liian monta virhettä. Myös yksi maailman parhaista maalivahdeista, David De Gea, teki virheen, mitä hän ei normaalisti tee. Cristiano Ronaldon toinen maali lipsahti heppoisesti De Gea torjunnasta sisään. Monet Espanjan fanit ovat valmiita korvaamaan hänet jo maalilla. Mielenkiintoista nähdä pelaako hän avauksessa ja jos pelaa niin vaikuttaako kohu hänen esityksiinsä.

Positiivista Espanjan pelissä oli Diego Costan esiintyminen kärjessä. Hän oli vahva ja pelasi kovalla itseluottamuksella. Maaleja tekevä hyökkääjä tulee olemaan erittäin tärkeää turnauksen jatkon kannalta.

Kumpikaan joukkue tulee tuskin muuttamaan avausta kovinkaan paljoa. Vaikka Nacho teki hienon maalin niin Dani Carvajal voi korjata hänen oikean puolustajan paikalta. Saul Niguez voi myös ottaa Koken paikan keskikentällä.

Faktat:

  • Iran FIFA Ranking: 37
  • Espanja FIFA Ranking: 10
  • Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Iran: Beiranvand; Hajisafi, Cheshmi, Pouraliganji, Rezaeian; Shojaei, Ebrahimi; Amiri, Ansarifard, Jahanbaksh; Azmoun
Espanja: De Gea; Carvajal, Pique, Ramos, Alba; Busquets, Koke; Iniesta, Silva, Isco; Costa