Portugal vs Morocco otteluennakko

Keskiviikko 20. Kesäkuuta

Portugali – Marokko
Kertoimet: 1.71 – 3.75 – 5.85
15:00 Luzhniki Stadion, Moskova

B-lohkon keskiviikon ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Euroopan Mestari Portugali ja Iranille avausottelun loppuhetkillä hävinnyt Marokko.

Otteluennakko

Kisojen musta hevonen, Portugali, pelasi avausottelussa 3-3 tasapelin Espanjan kanssa. Vaikka Espanja hallitsi ottelua niin siitä tuli Cristiano Ronaldon näytös.  Kun Real Madridin tähtipelaaja asettui pallon taakse ottelun lopussa ampumaan vapaapotkua niin hänestä näki että kohta pallo on maalissa. 33-Vuotias Ronaldo on tullut näihin kisoihin täydessä iskussa ja avausottelun hattutemppu on siitä hieno osoitus.

Siinnä missä Ronaldo on selkeä vahvuus Portugalille niin Espanja ottelu kuitenkin osoitti myös heidän heikkoutensa. Portugalin puolustuskaksikko Pepe ja Jose Fonte eivät ole samalla tasolla kuin kaksi vuotta sitten. Portugalin kolme päästettyä maalia tässä ottelussa ja vain kaksi nollapeliä viimeisessä seitsemässä ottelussa antaa varmasti Marokolle toivoa maalien tekemiseen. Portugalin valmentaja, Fernando Santos, voikin mahdollisesti leputtaa joko Pepeä tai Fontea tässä ottelussa antaen mahdollisuuden nuorelle Ruben Diasille. Jos Santos haluaa hieman hyökkäävämmän pelityylin niin West Hamissa lainalla ollut Joao Mario voi myös nousta avaukseen.

Marokko oli avausottelussa erittäin epäonnekas. Joukkue hallitsi ottelun tapahtumia, mutta huippu maalipaikkoja se ei saanut. Ennen Iran ottelua, Marokko ei ollut hävinnyt 18 otteluun. Nyt 95 minuutilla tullut Aziz Bouhaddouzin oma maali voi jyrätä ”Atlasin leijonat” ulos kisoista. Jatkoonpääsy vaatisi melko varmasti voittoa sekä Portugalista että Espanjasta. Itseluottamusta joukkueelta ei puutu joten Portugalilla voi olla tiedossa kova iltapuuhde.

Vaikka Marokko hävisi Iranille niin joukkueen esityksestä löytyi paljon hyvää. Marokon puolustus, Juventuksen Mehdi Benatian, johdolla onnistui erinomaisesti. Toisella puoliajalla Iran ei onnistunut tekemään yhtään laukausta Marokon maalia kohti. Benatian ja Marokon muiden puolustajien täytyykin olla iskussa että pystyvät pimentämään Cristiano Ronaldon Portugalin. Pientä apua he saavat varmasti Real Madridin ja Marokon laitapuolustaja Achraf Hakiminilta jolta varmasti löytyy sisäpiirin tietoa CR7:n heikkouksista, jos niitä nyt on olemassakaan.

Faktat

  • Portugali FIFA Ranking: 4
  • Marokko FIFA Ranking: 41
  • Joukkueet ovat kohdanneet vain kerran aikaisemmin tällä tasolla vuoden 1986 MM-kisoissa jossa Marokko otti 3-1 voiton.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Portugali: Patricio – Pepe, Fonte, Soares, Guerreiro – Silva, Moutinho, Carvalho, Fernandes – Guedes, Ronaldo.
Marokko: Munir – Benatia, Saiss, Amrabat, Hakimi – El Ahmadi, Boussoufa – Ziyech, Belhanda, Harit  – Boutaib