Russia vs Egypt otteluennakko

Tiistai 19. Kesäkuuta

Venäjä – Egypti Kertoimet: 1.71 – 3.70 – 5.75
21:00 Saint-Petersburg Stadium

Tiistain myöhäisottelussa kohtaavat Saudi-Arabian avausottelussa murskannut isäntämaa Venäjä sekä Uruguaylle aivan lopussa tappion kärsinyt Egypti. Voitolla Venäjä periaatteessa varmistaisi jatkopaikan. Tasapelilläkin se olisi lähellä. Egyptin on voitettava ottelu säilyyttääkseen vielä omat mahdollisuutensa jatkopaikkaan

Otteluennakko

Venäjä voitti näytöstyyliin Saudi-Arabian 5-0. Ottelusta on vaikea kuitenkaan sanoa oliko Venäjä hyvä vai Saudi-Arabia vaan niin tajuttoman huono. Mitä luultavimmin vastaus löytyy näiden välistä. Venäjän voitto ei ollut suuri yllätys, mutta se millä tavalla se tuli oli. Joukkue oli motivoitunut ja he laittoivat kaikkensa peliin. Venäjän pelaajia ollaan joskus kritisoitu asenteen puuttumisesta, mutta nyt sitä ei ollut esillä.

Egypti pelasi erittäin hyvin Uruguayta vastaan mutta joutui lopussa kärsimään tappion. Egyptin supertähden Mohamed Salahin pelikuntoa ollaan arvailtu jo pitkään ja Uruguayta vastaan hän ei pelannut. Tämä oli ehkä varotoimenpide sillä Egypti pelasi hyvin ja ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin. Kun Uruguayn maali tuli, Egypti oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa.

Egyptin lääkärit ja Salahin agentti ovat vakuuttaneet että Salah on 100% kunnossa, mutta muutama journalisti näki Egyptin harjoituksissa, että Salah tarvitsi apua joukkuekavereiltaan pistää harjoituspaita päälle. Siitä voidaan arvailla, että ihan täydessä kunnossa hän ei olisi.

Tämä toinen ottelu tulee olemaan koko turnauksen tärkein molemmille joukkueille. Egyptillä on vielä hyvät mahdollisuudet tulla lohkossa toiseksi jos he pystyvät voittamaan Venäjän. Venäjä näytti erittäin hyvältä Saudi-Arabiaa vastaan, mutta Egypti tulee olemaan huomattavasti vaikeampi vastus, varsinkin jos Mohamed Salah pystyy pelaamaan.

Venäjä yllätti Saudi-Arabiaa vastaan pelaamalla neljän puolustajan linjalla. Viime aikoina suosittu 3-5-2 oli muuttunut 4-4-2 muotoon ja se toimi erittäin hyvin. Aloitukseen tulee varmasti ainakin yksi muutos kun ottelussa loukkaantunut Dzagoev korvataan Cheryshevillä.

Venäjä käytti avauksessa 38-vuotiasta Sergei Ignashevichiä ja 34-vuotiasta Yuri Zhirkovia puolustuksessa. Egyptin pelaajien nopeus voi tarjota edun heitä vastaan. Ignashevich on kokenut pelaaja, mutta jos Venäjä yrittää ”tuplata” puolustuksen Salahia vastaan niin toiselta laidalta löytyy erittäin kelpo Trezeguet, joka pystyy myös hyödyntämään siitä syntyneen tilan.

Ottelun pelisuunnitelma näyttää siltä että Venäjä pitää palloa ja Egypti hyökkää vastaan. Egypti tulee puolustamaan tiukasti kahdella neljän linjalla jossa puolustajat ja keskikenttä ovat lähekkäin vieden vastustajalta ajan ja tilan. Kun pallo ryöstetään takaisin, se laitetaan nopeasti ylös nopeille pelaajille kuten Salahille ja hän tekee sen mitä hän tekee parhaiten.

Tietenkin, jos Salah ei ole pelikunnossa, niin kaikki voi muuttua.

Faktat

  • Venäjä FIFA Ranking: 70
  • Egypti FIFA Ranking: 45
  • Joukkueet eivät ole kohdanneet ennen.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Venäjä: Akinfeev – Zhirkov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes – Golovin, Zobnin, Gazinskiy, Samedov – Cheryshev – Smolov
Egypti: El Shenawy – Sayed, Hegazi, Gabr, Ibrahim – Hamed, Elneny – Trezeguet, El Said, Salah – Mohsenbiaa vastaan, mutta Egypti tulee olemaan huomattavasti vaikeampi vastus, varsinkin jos Mohamed Salah pystyy pelaamaan.

Venäjä yllätti Saudi-Arabiaa vastaan pelaamalla neljän puolustajan linjalla. Viime aikoina suosittu 3-5-2 oli muuttunut 4-4-2 muotoon ja se toimi erittäin hyvin. Aloitukseen tulee varmasti ainakin yksi muutos kun ottelussa loukkaantunut Dzagoev korvataan Cheryshevillä.

Venäjä käytti avauksessa 38-vuotiasta Sergei Ignashevichiä ja 34-vuotiasta Yuri Zhirkovia puolustuksessa. Egyptin pelaajien nopeus voi tarjota edun heitä vastaan. Ignashevich on kokenut pelaaja, mutta jos Venäjä yrittää ”tuplata” puolustuksen Salahia vastaan niin toiselta laidalta löytyy erittäin kelpo Trezeguet, joka pystyy myös hyödyntämään siitä syntyneen tilan.

Ottelun pelisuunnitelma näyttää siltä että Venäjä pitää palloa ja Egypti hyökkää vastaan. Egypti tulee puolustamaan tiukasti kahdella neljän linjalla jossa puolustajat ja keskikenttä ovat lähekkäin vieden vastustajalta ajan ja tilan. Kun pallo ryöstetään takaisin, se laitetaan nopeasti ylös nopeille pelaajille kuten Salahille ja hän tekee sen mitä hän tekee parhaiten.

Tietenkin, jos Salah ei ole pelikunnossa, niin kaikki voi muuttua.