Sweden vs South Korea otteluennakko

Maanantai 18. Kesäkuuta

Ruotsi – Etelä-Korea Kertoimet: 2.15 – 3.30 – 3.85
15:00 Stadion Nizhny Novgorod

Tämä on lohko F:n toinen kamppailu jossa rakas naapurimaamme Ruotsi kohtaa nipin napin Aasian karsinnoista jatkoon päässeen Etelä-Korean. Kummatkaan joukkueet eivät ole lohkossa suosikkeja jatkoon joten voitto tästä ottelusta on elintärkeä molemmille.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Ruotsi pääsi mukaan MM-Kisoihin UEFA:n karsintalohko A:sta jossa he tulivat lohkossa toiseksi Ranskan jälkeen. He päätyivät tasapisteisiin Hollannin kanssa mutta 8 maalia parempi maaliero nosti heidä lohkokakkoseksi. Jatkokierroksella he tiputtivat Italian jatkosta yhteismaalein 1-0. Tämän vuoden puolella pelatuissa harjoitusotteluissa, Ruotsi on hävinnyt Chilelle ja Romanialle sekä pelannut tasan Tanskan ja Perun kanssa. Huolestuttavaa Ruotsille on se että joukkue ei ole tehnyt maaliakaan viimeisessä kolmessa ottelussaan.

Etelä-Korea varmisti paikkansa näihin kisoihin vasta viimeisessä karsintaottelussa. He pelasivat 0-0 vieraissa Uzbekistanin kanssa joka riitti jatkopaikkaan. Joukkue ei voittanut otteluakaan vieraskentällä sillä ainoat pisteet tulivat kahdesta tasapelistä Uzbekistania ja Syyriaa vastaan.  Karsinnoissa joukkue päästi 10 ottelussa 10 maalia joka oli oman lohkon toiseksi eniten. Harjoitusotteluissa joukkue on kyennyt voittamaan vain Hondurasin. Bolivian kanssa he pelasivat tasan, mutta kärsivät tappiot Pohjois-Irlannille, Puolalle, Bosnia-Herzegovinalle ja Senegalille.

Pelityyli

Ruotsi pelaa normaalilla 4-4-2 pelisysteemillä. Heidän paras osa-alue on organisoitu puolustus. Italiaa vastaan he pitivät maalin puhtaana molemmissa otteluissa ja se takasi heille jatkopaikan. Joukkueen tärkeimmät pilarit ovat Keskuspuolustaja Andreas Granqvist, maalivahti Robin Olsen, Keskikentän dynamo Emil Forsberg ja maalitykki Marcus Berg. Jos yksikin näistä pelaajista on poissa niin Ruotsi heikentyy huomattavasti. Kuten harjoituspeleistä on ollut nähtävissä niin Ruotsin heikkous on tällä hetkellä maalinteko. Ruotsi jätti joukkueesta pois Zlatan Ibrahimovicin jota on pidetty järkevänä ratkaisuna sillä hän jäi jo pois maajoukkuetoiminnasta eikä pelannut karsinnoissa kertaakaan. Mutta Zlatan on antanut aika tiukkoja kommentteja että hänen pitäisi olla mukana ja niin kauan kuin Ruotsi ei maaleja tee, niin paineet voivat vaikuttaa esityksiin.

Etelä-Korea pelasi karsinnoissa 4-2-3-1 systeemillä mutta joukkueen valmentaja, Shin Tae-Yong on muokannut formaatiota useaan otteeseen. Hän suosii kolmen puolustuslinjalla pelaamista jossa on kaksi hyökkääjää kärjessä, mutta hänellä on ollut ongelmia löytyy oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille, joka on vienyt tasapainon Etelä-Korean pelaamisesta. Shin voikin palata normaaliin 4-4-2 systeemiin, kun 3-5-2 epäonnistui totaalisesta Bosnia-Herzegoviinaa vastaan. Joukkueella on aika paljon heikkouksia tällä hetkellä sillä puolustus on vuotanut liikaa ja loukkaantumiset kärkipelaajille on vienyt myös hyökkäystehoja. Vaikka joukkueen suurin vahvuus löytyy Tottenhamin Son Heung-Ministä, hän tulee mitä luultavimmin pelaamaan toista kärkipelaajan paikkaa joka ei ole hänen ominaisin pelipaikkansa.

Faktat

  • Ruotsi FIFA Ranking: 24
  • Etelä-Korea FIFA Ranking: 57

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Ruotsi: Olsen – Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig – Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg – Toivonen, Berg
Etelä-Korea: Kim S-k, Park, Yun, Jang, Lee Y – Lee J-s, Jung W-y, Ki, Lee S-w – Hwang, Son