Tunisia vs England otteluennakko

Maanantai 18. Kesäkuuta

Tunisia – Englanti Kertoimet: 7.50 – 4.50 – 1.50
21:00 Volgograd Arena

Tämä on lohko G:n toinen kamppailu, jossa mahdollinen yllätysjoukkue Tunisia, testaa näihin kisoihin suurilla odotuksilla (taas) tulleen Englannin.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Englanti voitti oman karsintalohkonsa ilman tappioita. Samassa lohkossa pelasivat Slovakia, Skotlanti, Slovenia, Liettua ja Malta. Englanti voitti jokaisen kotiottelunsa Wembleyllä ja vieraissa he voittivat kaikki muut ottelut paitsi tasapelit Skotlantia ja Sloveniaa vastaan. Vaikka joukkueen puolustusta ja maalivahtipeliä ollaan epäilty, Englanti päästi vain 3 maalia karsintojen aikana. Samalla he tekivät 18 maalia joista Harry Kane teki 5 maalia. Loput 13 maalia jaettiin 11 muun pelaajan kesken. Harjoitusotteluissa he ovat voittaneet Hollannin, Nigerian ja Costa Rican. Italian kanssa he pelasivat tasan.

Tunisia pääsi suoraan Afrikan karsinnoissa toiselle kierroksella jossa joukkue tiputti Mauritanian jatkosta. Kolmannella karsintakierroksella Tunisia voitti A-karsintalohkon jossa pelasivat myös Congo DR, Libya sekä Guinea. Tunisia voitti neljä otteluaan ja pelasi kaksi tasapeliä Congon ja Libyan kanssa. Näissä kuudessa ottelussa joukkue teki 11 maalia ja päästi 4. Joukkueen hyvä vire on jatkunut harjoitusotteluissa jossa he voittivat Costa Rican 1-0, Iranin 1-0 sekä pelasi 2-2 tasapelit Portugalin ja Turkin kanssa. Ainoa tappio tuli Espanjalle 0-1.

Pelityyli

Englanti pelasi karsinnoissa 4-2-3-1 formaatiolla mutta Gareth Southgate on muokannut sitä 3-4-3 tai 3-5-2 muotoon saadakseen parhaimman irti tästä nuorekkaasta joukkueesta. Englannin heikkous on ollut jo pitkään luotettavien keskuspuolustajien puute, mutta Southgate laittoi Manchester Cityn Kyle Walkerin oikeaksi keskuspuolustajaksi joka on ollut todella positiivinen muutos Englannin pelissä. Walker antaa nopeutta ja hyökkäämisuhkaa tähän puolustuskolmikkoon.

Kolmella keskuspuolustajalla pelaaminen mahdollistaa myös Englannin suurimman aseen, wing-backien käytön. Young, Rose, Walker ja Trippier ovat maailmanluokan wingbackejä jotka tarjoavat monta erilaista hyökkäysvariaatiota Englannille.  Englannin muihin vahvuuksiien kuuluu keskikentän nopeus ja Harry Kanen maalintekotehokkuus. Englannin maalivahtipeli voi olla jälleen joukkueen suurin heikkous sillä Everton Jordan Pickfordilta puuttuu kokemus tämän tason otteluista.

Tunisia on korkeiten rankattu Afrikkalainen joukkue. He pelaavat joko 4-2-3-1 tai 5-3-2 pelisysteemillä riippuen vastustajasta. Tunisia on joukkue joka liikkuu ja syöttelee hyvin. He haluavat pitää pallon liikkeessä ja rauhassa saada pallo ylös heidän kolmelle hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle jotka ovat teknisesti taitavia ja nopeita. He tulevat aiheuttamaan ongelmia monelle joukkueelle näissä MM-Kisoissa.

Tunisia koki ennen kisoja pahan loukkaantumisen kun joukkueen paras pelaaja Youssef Msakni loukkaantui. Joukkueen valmentaja Nabil Maaloul oli vain vähän ennen hänen loukkaantumistaan sanonut että Tunisia ilman Msaknia on kuin Argentiina ilman Messiä. Nyt joukkueen menestyminen on laitettu Wahbi Khazrin harteille. Sunderlandissa hän ei onnistunut mutta lainalla Rennesissä hän teki tällä kaudella 9 maalia 17 ottelussa.

Faktat

  • Tunisia FIFA Ranking: 21
  • Englanti FIFA Ranking: 12
  • Joukkueet kohtasivat vuoden 1998 MM-Kisoissa jossa Englanti voitti 2-0

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Tunisia: Hassen – Bedoui, Meriah, Ben Youssef, Maaloul – Ben Amor, Sassi – Badri, Sliti, Skhiri – Khazri
Englanti: Pickford – Cahill, Stones, Walker – Young, Alli, Dier, Henderson, Trippier – Sterling, Kane