World Cup – Argentiina vs Kroatia

Torstai 21. Kesäkuuta

Argentiina – Kroatia Kertoimet: 2.05 – 3.30 – 3.85
21:00 Stadion Nizhny Novgorod

Torstain ilta ottelussa kohtaavat avausottelussa Islantia vastaan pettynyt Argentiina sekä Nigerian hienosti voittanut Kroatia. Jos Argentiinalle ei tule tästä voittoa niin paineet jatkopaikkaan vain kasvavat. Kroatia olisi varmasti tyytyväinen tasapeliin.

Otteluennakko

Argentiina ja Lionel Messi pettyivät avausottelussa Islantia vastaan. Niin kuin joka arvokisa, Argentiinan toiveet ovat täysin Messin hartioilla ja ainakaan Islantia vastaan, nämä toiveet eivät toteutuneet. Messi epäonnistui rangaistuspotkussa ja ampui maalia kohden 11 kertaa ilman osumaa. Messi on nyt ampunut 21 kertaa peräkkäin ilman osumaa MM-kisoissa.

Kroatia voi olla kuitenkin Argentiinalle ja Messille sopivampi vastustaja sillä hän on osunut kahdessa edellisessä ottelussa heitä vastaan mukaanlukien hänen ensimmäinen maalinsa Argentiinan paidassa vuonna 2006. Argentiinan päävalmentaja Sampaoli ei ole pitänyt samaa avauskokoonpanoa viimeiseen kahteentoista otteluun ja tämä voi toistua myös nyt.  Sampaoli haluaa joukkueensa pelaavan paremmin ja nopeammin käyttäen laitoja paremmin hyväksi. Mitä luultavimmin Boca Juniorsin nopea laituri Pavon korvaakin Angel Di Marian juuri tähän tarkoitukseen.

Kroatia aloitti kisat hyvin voittamalla Nigerian 2-0. Suurin puheenaihe kuitenkin oli AC Milan hyökkääjän Nikola Kalinicin kieltäytyminen mennä vaihdosta kentälle kun ottelua oli 10 minuuttia jäljellä. Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic lähettikin hyökkääjän kotiin ja Kroatia joutuu nyt pelaamaan 22 pelaajalla lopputurnauksen. Kalinic itse sanoi että hänellä on selkävamma, mutta monet epäilevät kentälle menon kieltäytymisen olevan juurikin se pääsyy.

Kroatia tuskin tulee pelaamaan niin puolustavasti kuin Islanti, mutta he voivat tehdä silti muutoksia omaan peliinsä Nigeria otteluun verrattuna. Nigeria ottelussa he käyttivät neljää keskikenttäpelaajaa, mutta tähän otteluun he voivat tiputtaa määrän kolmeen. He voivat myös käyttää enemmän luovia pelaajia jotka pystyvät pitämään pallonhallinnan Kroatialla. Kroatialla on paras joukkue sitten vuoden 1998 ja nyt kun turnaus on alkanut hyvin, he haluavat saavuttaa vähintään saman kun silloinen joukkue joka tuli kolmanneksi. Kroatia on ehdottomasti yllätysvalmis näissä kisoissa.

Faktat:

  • Argentiina FIFA Ranking: 5
  • Kroatia FIFA Ranking: 20
  • Joukkueet kohtasivat vuoden 1998 MM-kisoissa jossa Argentiina voitti 1-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Argentiina: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia – Meza, Messi, Di Maria – Aguero
Kroatia: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Modric – Perisic, Kramaric, Rebic – Mandzukic