World Cup – Tanska vs Australia

Torstai 21. Kesäkuuta

Tanska – Australia Kertoimet: 1.90 – 3.30 – 4.30
15:00 Samara Arena

Torstain päivä ottelussa kohtaavat Perun avausottelussa voittanut Tanska sekä Ranskalle aivan lopussa hävinnyt Australia. Tanska on voitolla erittäin lähellä jatkopaikkaa kunhan Ranska ei vain häviä Perulle omaa otteluaan. Australia tarvitsee ottelusta voiton jotta jatkomahdollisuus vielä jäisi heidän omiin käsiinsä.

Otteluennakko

Tanska oli hieman onnekas voittaessaan Perun 1-0 avausottelussaan. Peru epäonnistui rangaistuspotkussa avauspuoliajalla ja Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel teki useita hyviä torjuntoja. Pelaaja jonka rike antoi Perulle rangaistuspotkun, Yussuf Poulsen nousi vastahyökkäyksessä ylös ja ampui Tanskan 1-0 voittomaalin. Hän onkin pelaaja jota kannattaa seurata.  Voitto Perusta oli Tanskan jo 15. tappioton ottelu. Schmeichelin nollapeli oli myös Tanskan viides perättäinen. Viimeisessä 11 ottelussa, Tanska on päästänyt vain kolme maalia.

Tanska joutuu tähän otteluun ilman keskikenttäpelaaja William Kvistiä, joka loukkasi kylkiluunsa Peru ottelussa. Kvist joutui jättämään ottelun kesken ja hän ei pysty enää pelaamaan turnauksessa. Hänet tulee korvaamaan Ajaxin Lasse Schöne. Chelsean Andreas Christensen jouduttiin vaihtamaan myös Peru ottelussa, mutta hänen pitäisi olla kunnossa tähän otteluun.

Australia hävisi Ranskalle 2-1 omassa avausottelussaan. Ranska oli ottelussa suuri suosikki, mutta Australia laittoi heidät erittäin ahtaalle. Ranskan pelasti VAR ja maaliviivateknologia sillä Griezmannille myönnettiin rangaistuspotku videon avustuksella. Samoin myös Pogban maali hyväksyttiin kun maaliviivateknologia katsoi pallon ylittäneen maaliviivan.

Australialla ei ole kovinkaan hyvä historia Eurooppalaisia joukkueita vastaan MM-kisoissa. He ovat pelanneet yksitoista ottelua Eurooppalaisia joukkueita vastaan ja voittaneet niistä vain yhden (Serbia 2-1, 2010), pelanneet kerran tasan ja hävinneet yhdeksän kertaa. Nyt Tanskaa vastaan, Australia tarvitsee hieman enemmän hyökkäystehoja joten voi olla mahdollista että avausottelun hyökkääjä, Urawa Redsin Andrew Nabbout, korvataan Luzernin Tomi Juricilla. Muita muutoksia tuskin tulee sillä joukkue pelasi erittäin hyvin Ranskaa vastaan.

Faktat

  • Tanska FIFA Ranking: 12
  • Australia FIFA Ranking: 36
  • Joukkueet eivät ole tällä tasolla vielä kohdanneet.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Tanska: Schmeichel – Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard – Delaney, Schöne – Sisto, Eriksen, Poulsen – Jorgensen
Australia: Ryan – Behich, Milligan, Sainsbury, Risdon – Kruse, Mooy, Jedinak, Leckie – Rogic – Nabbout