Brazil vs Costa Rica

Perjantai 22. Kesäkuuta
Brasilia – Costa Rica Kertoimet: 1.18 – 7.00 – 17.75
15:00 Saint-Petersburg Stadium

Perjantain päivä ottelussa kohtaavat turnauksen ennakkosuosikki Brasilia sekä Lohko D:n viimeiseksi povattu Costa Rica. Brasilia aloitti kisat 1-1 tasapelillä Sveitsiä vastaan joten tästä ottelusta on tärkeää ottaa kolme pistettä. Costa Rica hävisi avausottelunsa Serbialle 1-0 ja heille tämä on pakkovoiton paikka jos haluavat jatkoon.

Otteluennakko

Brasilia on MM-kisojen ennakkosuosikki mestariksi ja heille 1-1 tasapeli avausottelusta oli iso pettymys. Brasilialla oli runsaasti paikkoja voittaa ottelu (21 laukausta), mutta ottelun jälkeen Brasiliaa kiinnosti enemmän sveitsiläisten kovat otteet ja tuomareiden syyttely. Sveitsiläiset pelasivat kovaa, mutta he eivät tule olemaan ainoat jotka pelaamaan samanlaisesti vikkeläkinttuisia brasilialaisia vastaan tässä turnauksesaa joten heidän pitää päästä siitä yli.

Vaikka Brasilia piti Sveitsi ottelussa palloa ja loivat paikkoja, niin heiltä puuttui ottelusta sulavuus josta Titen Brasilia on tullut parin viime vuoden aikana tutuksi. Samanlaiseen esitykseen Brasilialla ei ole varaan jos he haluavat voittaa tämän lohkon.

Suurin kysymysmerkki tähän otteluun on Brasilian tähtipelaaja Neymarin pelikunto. Sveitsiläiset rikkoivat Neymaria useasti avausottelussa ja brasilian harjoitukset hän joutui jättämään kesken loukkaantumisen takia. Brasilian joukkueenjohto vakuuttelee että Neymar on kunnossa, mutta hän on juuri palannut kentille parin kuukauden loukkaantumisen jälkeen, joten loukkaantumisriski on olemassa.

Costa Rica pelasi tasaisen ottelun Serbian kanssa joka ratkesi yhteen erinomaiseen Kolarovin vapaapotkuun. Costa Rican ongelma ottelussa oli maalinteko. He ovat tehneet vain yhden maalin viimeisillä 31 laukauksella MM-kisoissa. Costa Rica pääsi viime MM-kisoissa puolivälieriin, mutta tänä vuonna se voi olla vaikeampaa. Joukkue on rakenteeltaan aika vanha ja yhteispeli ei ole enää samalla tasolla kuin neljä vuotta sitten.

Joukkueen yhteishenki on myös rakoillut sillä he peruuttivat lehdistötilaisuuden, koska joukkueen senioripelaajat riitaantuivat Costa Rican tähtipelaaja, Keylor Navasin kanssa. Tämän lisäksi joukkueen hyökkääjän Johan Venegasin ja puolustaja Giancarlo Gonzalezin kiistely vuoti julkisuuteen. Tämä ei voi olla hyvä asia joukkueelle sillä yksi asia mitä menestykseen MM-kisoissa vaaditaan on hyvä joukkuehenki.

Faktat

  • Brasilia FIFA Ranking: 2
  • Costa Rica FIFA Ranking: 24
  • Joukkueet kohtasivat viimeksi MM-kisoissa vuonna 2002 kun Brasilia voitti 5-2. Brasilia onkin voittanut Costa Rican yhdeksän kertaa viimeisen kymmenen ottelun aikana. Costa Rica voitti viimeksi ystävyysottelussa vuonna 1960.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Brasilia: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo. Paulinho, Casemiro, Coutinho, Willian, Jesus, Neymar
Costa Rica: Navas, Acosta, Gonzalez, Duarte, Gamboa, Borges, Guzman, Calvo, Ruis, Venegas, Urena