England vs Panama

Sunnuntai 24. Kesäkuuta

Englanti – Panama Kertoimet: 1.25 – 5.80 – 9.25
15:00 Stadion Nizhny Novgorod

Sunnuntain päivä ottelussa, Englanti hakee toista voittoaan ja jatkopaikkaa. Belgialle avausottelun hävinnyt Panama tarvitsee ottelusta voiton ylläpitääkseen vielä mahdollisuudet jatkoon.

Otteluennakko

Englanti voitti avausottelussa Tunisian 2-1 kiitos Harry Kanen myöhäisen maalin. He lähtevätkin tähän otteluun tietoisena että voitto voi tuoda heille jatkopaikan. Tunisia ottelun lopussa, Englanti oli hieman onnekas saaden voittomaalin, mutta se oli täysin ansaittua. Erityisesti Englannin keskikenttä pelaaja Jesse Lingard tuhlasi useammankin huippupaikan pelin aikana. Ottelun jälkeen tuomarin toiminta sai hieman kritiikkiä, sillä Englannin olisi pitänyt saada vähintään kaksi rangaistuspotkua ottelussa. Näissä kisoissa on käytetty useasti videotuomaria (VAR) hyväksi, mutta jostain syystä tässä tilanteessa näin ei käynyt.

Englanti esiintyi pirteästi ja heidän faniensa toivo hyvästä turnauksesta on aiheellista, mutta on heillä myös ongelmia. Normaalisti Wing-backina pelaava, Kyle Walker aiheutti turhan rangaistuspotkun keskuspuolustajan tontilla ja Tunisian nopeat hyökkääjät aiheuttivat välillä suuriakin ongelmia Englannin puolustukselle. Toinen ongelma voi olla Englannin penkin päässä.  Erityisesti toisella puoliajalla kun Tunisia muutti taktiikkaansa joka vaikeutti Englannin peliä, Gareth Southgaten olisi pitänyt reagoida tähän huomattavasti nopeammin. Nyt voittoa saatiin jännittää aivan loppuun.

Englannin Dele Alli loukkasi reitensä Tunisia ottelussa ja hän ei ole harjoitellut normaalisti joukkueen mukana. Hänen paikalleen Englannilla on kuitenkin tarpeeksi vaihtoehtoja joten hänen poissaolonsa ei pitäisi olla iso ongelma. Joukkueella näyttää olevan näissä turnauksissa hyvä joukkuehenki, jota heillä ei ole ollut aikaisemmissa MM-kisoissa. Englannista ei koskaan tiedä, mutta ainakin nyt homma näyttää hyvältä.

Panama hävisi avausottelun Belgialle 3-0. He onnistuivat pitämään belgialaiset aisoissa ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla heitä ei pidättänyt mikään. Vaikka joukkue hävisi selvästi, he pelasivat hyvin ja joukkueen valmentaja Gomez olikin joukkueesta ylpeä. Panama ei haaveile jatkopaikasta, vaan pitävät tappioitakin hyvänä saavutuksena kunhan ne eivät ole nöyryyttäviä.

Panama tarvitsee ottelusta vähintään pisteen jotta jatkotoiveet pysyvät elossa. Tämä ei tule olemaan kuitenkaan helppoa vahvaa Englantia vastaan. Panama tulee asettamaan ison puolustusmuurin jolla he pyrkivät estämään englantilaisten ahdistelut. Panamalla oli hyvät vastahyökkäykset Belgiaa vastaan, joten Englanti ei saa aliarvioida niitä. Jos Englanti ottelussa häviää niin se tulee olemaan kisojen suurin yllätys.

Faktat:

  • Englanti FIFA Ranking: 12
  • Panama FIFA Ranking: 55
  • Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet tällä tasolla.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Englanti: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Loftus-Cheek, Henderson, Lingard, Trippier – Kane, Rashford
Panama: Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Barcenas, Cooper, Gomez, Godoy, Rodrigues – Perez