Germany vs Sweden

Lauantai 23. Kesäkuuta

Saksa – Ruotsi Kertoimet: 1.46 – 4.85 – 7.50
21:00 Olimpiyskiy Stadion Fisht, Sochi

Lauantain ilta ottelussa on kovat panokset kun yksi turnauksen ennakkosuosikeista, Saksa, tarvitsee voiton taistellakseen vielä lohkon voitosta tai edes jatkopaikasta. Avausottelunsa voittanut, Ruotsi, on hyvissä asemissa ja tasapelikin olisi hyvä tulos.

Otteluennakko

Saksan oli avausottelussa uskomattoman heikko Meksikoa vastaan. Meksiko yllätti Saksan estämällä heitä käyttämästä suurinta vahvuuttaan, Toni Kroosia. Kroos oli tiukkaan vartioitu ja hän ei päässyt rytmittämään Saksan peliä yhtään. Meksikon Carlos Vela oli jatkuvasti Kroosin kimpussa. Samalla he iskivät nopeasti vastaan ja etäisyydet Saksan keskikentän ja puolustuksen välillä kasvoivat. Saksan puolustaja Mats Hummels valittikin, että hän oli välillä aivan yksin toisen puolustajan Jerome Boatengin kanssa puolustuksessa kun Meksiko hyökkäsi. Meksiko olisi voinut tehdä useammankin maalin avauspuoliajalla. Tämä oli todella epätyypillistä Saksalle ja heidän jatkopaikkansa onkin nyt vaarassa.

Saksa tarvitsee ottelusta voiton ja historia on heidän puolellaan sillä Saksa ei ole hävinnyt Ruotsille 11 otteluun. Ruotsi on viimeksi voittanut vuonna 1978. Tähän otteluun Saksa tarvitsee muutoksia. Mesut Özil ja Sami Khedira olivat molemmat aika heikkoja ja voi olla että heitä ei nähdä avauksessa. Moni oli yllättynyt että Dortmundin Marco Reus ei ollut ottelussa avauksessa, mutta kun hän tuli kentälle vaihdosta, hän oli pirteä. Samoin oli myös Julian Brandt. Molemmat tai, ainakin toinen voi olla nyt avauksessa.

Ruotsi voitti omassa ottelussaan Etelä-Korean. He loivat monia paikkoja, mutta hyökkääjien kuten Markus Bergin ruuti oli märkää. Ruotsi kuitenkin pelasi omaa hyvää puolustavaa peliä ja piti Etelä-Korean poissa huippupaikoilta. Sam

Ruotsi pelaa huomattavasti puolustavammin kuin Meksiko joten samanlaista ottelua ei ole luvassa. Heillä ei ole samanlaisia pelaajia jotka pystyisivät prässäämään Saksan puolustusta. He voittivat karsinnoissa jo Ranskan ja Italian joten Ruotsilla ei ole kuitenkaan mitään pelättävää tässä ottelussa. Ruotsi on nyt pelannut 12 ottelua kun he viimeksi päästivät kaksi tai useamman maalin.

Jos Meksiko voittaa Etelä-Korean omassa ottelussaan niin Ruotsi myös menee jatkoon voitolla.

Faktat:

  • Saksa FIFA Ranking: 1
  • Ruotsi FIFA Ranking: 24
  • Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet vuoden 2014 MM-kisojen karsinnoissa joissa ensimmäinen ottelu päättyi 4-4 ja toinen 3-5 Saksalle. MM-kisoissa joukkueet kohtasivat vuonna 2006 kun Saksa voitti kotikisoissaan 2-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Saksa: Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt; Gundogan, Kroos; Brandt, Muller, Draxler; Gomez
Ruotsi: Olsen; Lustig, Granqvist, Augustinsson, Jansson; Larsson, Ekdal, Forsberg, Claesson; Berg, Toivonen