Iran vs Portugal

Maanantai 25. Kesäkuuta

Iran – Portugali Kertoimet: 5.50 – 3.65 – 1.64
21:00 Mordovia Arena, Saransk

Maanantain illassa pelataan B lohkon päätösottelut. B-lohkossa, Espanjalla, Portugalilla ja Iranilla on vielä mahdollisuudet jatkopaikkaan ja lohkovoittoon. Iran tarvitsee tästä ottelusta voiton, Portugalille riittää jatkopaikkaa tasapeli, mutta lohkovoittoon vaaditaan mitä luultavimmin voitto useammalla kuin yhdellä maalilla riippuen Espanja – Marokko ottelun tuloksesta.

Aikaisemmin päivällä pelattu A-lohko ratkoo kuitenkin lopullisesti neljännesvälierien otteluparit. A-lohkon voittaja kohtaa B-lohkon kakkosen ja sama toisinpäin. A-lohkon voitosta pelaavat Uruguay ja Venäjä. Jos Uruguay ei ottelua voita, niin Venäjä on lohko ykkönen.

Otteluennakko

Iran on esiintynyt edukseen näissä kisoissa. Joukkueesta povattiin selkeää lohkojumboa, mutta heidän erittäin organisoitunut puolustuspeli on yllättänyt kaikki. Entinen Portugalin valmentaja Carlos Queiroz on tehnyt erittäin hyvää työtä, tehden joukkueesta vaikeasti voitettavan. Avausottelussa joukkueen puolustus piti Marokon hyökkääjät kurissa ja Marokko ei montaa vaarallista tekopaikkaa saanut. Espanjaa vastaan joukkue pystyi jo luomaan usean vaarallisen tilanteen ja 0-1 tappio oli jopa lievä pettymys.

Iran tarvitsee tästä ottelusta voiton joten heidän on pystyttävä hyökkäämään hieman enemmän kuin aikaisemmissa otteluissa Marokkoa ja Espanjaa vastaan. Tasapelikin voisi heille riittää, mutta se vaatisi Marokon voittoa Espanjasta vähintään kahdella maalilla. Iranin puolustaja Hajsafi tuli vaihtoon loukkaantumisen takia. Hän ei välttämättä pelaa ottelussa.

Portugali aloitti kisat 3-3 tasapelillä Espanjaa vastaan, kiitos Cristiano Ronaldon hattu-tempun. Ronaldo jatkoi maalintekoaan Marokkoa vastaan kun Portugali voitti 1-0, mutta siihen Portugalin ilonaiheet loppuukin. Marokko hallitsi ottelua täysin ja oli erittäin epäonnekasta etteivät he saaneet maalia aikaiseksi.

Portugali pelaa samanlaisesti kuin EM-kisoissa. He pyrkivät pitämään puolustuksen tiukkana ja iskemään vasta-iskuista, käyttäen Cristiano Ronaldon nopeutta hyväkseen. Tämä on toiminut ihan ok tähän asti, mutta Espanja ja Marokko ottelussa näkyi että Portugalin puolustus ei ole enää samaa luokkaa kuin kaksi vuotta sitten. Pepe ja Jose Fonte ovat taas kaksi vuotta vanhempia ja eivät ole parhaimmassa vireessä. Tämä voi kostautua myöhemmässä vaiheessa, ehkä jo nyt Irania vastaan.

Faktat:

  • Iran FIFA Ranking: 37
  • Portugali FIFA Ranking: 4
  • Joukkueet kohtasivat viimeksi vuoden 2006 MM-kisoissa joissa Portugali voitti 2-0

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Iran: Beiranvand – Mohammadi, Hosseini, Pouraliganji, Rezaeian – Ansarifard, Amiri, Ezatolahi, Ebrahimi, Taremi – Azmoun
Portugali: Rui Patricio – Guerreiro, Fonte, Pepe, Alves – Joao Mario, William Carvalho, Joao Moutinho, Bernardo Silva – Cristiano Ronaldo, Guedes