Serbia vs Switzerland

Perjantai 22. Kesäkuuta
Serbia – Sveitsi Kertoimet: 2.65 – 3.00 – 2.80
21:00 Kalingrad Stadium

Perjantain ilta ottelussa kohtaavat turnauksen avausottelunsa voittanut Serbia ja hienosti Brasilian kanssa tasapelin pelannut Sveitsi. Voitolla Serbia varmistaisi jatkoonpääsyn. Tasapeli ei välttämättä heille riitä sillä lohkon päätösotteluissa Serbia kohtaa Brasilian ja Sveitsi selvästi heikomman Costa Rican.

Otteluennakko

Serbia otti avausottelussa hienon 1-0 voiton. Ottelu oli tasainen vaikkakin Serbialla olikin hienoisesti paremmat paikat. Tämä voitto ja Brasilian ja Sveitsin tasapeli avausottelussa antaa Serbialle erinomaisen mahdollisuuden mennä jatkoon MM-kisoissa ensimmäistä kertaa sitten maan itsenäisyyden. Joukkue jäi sekä vuonna 2006 että 2010 alkulohkoon.

Serbian kapteeni Kolarov ei halua nostaa jalkaa pois kaasulta. Joukkue tietää että heillä on vaikea ottelu vielä Brasiliaa vastaan  jäljellä joten voitto tästä ottelusta olisi elintärkeä. Serbian luottomies kärjessä tulee jälleen olemaan Newcastlen Alexander Mitrovic. Hän ampui Serbialle kuusi maalia karsinnoissa ja Costa Ricaa vastaan hänellä oli neljä laukausta mutta ei maalia. Hän näyttää nauttivan Lazion Stefan Milinkovic-Savicin tarjoilusta joten ehkä tässä ottelussa osuu. Serbialla ei ole loukkaantumishuolia joten joukkue voi pelata samalla kokoonpanolla.

Mitrovic joutuu taistelemaan ehkä vieläkin kovemmin sveitsiläis puolustuksessa kuin Costa Ricaa vastaan. Sveitsi häiritsi ja esti Brasilian hyökkäykset 1-1 tasapelissä ja puolustuksellisesti se oli erittäin hyvä esitys joukkueelta joka on hävinnyt vain kerran viimeisessä 23 ottelussa. Sveitsi keräsi 27 pistettä myös karsinnoissa ja ansaitsee FIFA Rankingin kuudennen sijan tällä hetkellä.

Sveitsi on tiivis ja erittäin kovaa työtä tekevä joukkue. Keskikentällä Valon Behrami tekee erittäin tärkeää työtä. Behrami näytti loukkaavan hieman reittään Brasilia ottelussa ja hänen tervehtyminen näihin kahteen viimeiseen otteluun on elintärkeää. Sveitsi voi kärsiä myös hieman väsymyksestä sillä he matkustivat kuusi tuntia edellisestä ottelusta Samarasta Kalingradin otteluun.

Tämä voi olla myös juhlaottelu Sveitsin Stefan Lichtsteinerille sillä jos hän pelaa, hänestä tulee Sveitsin eniten maaotteluita MM-kisoissa pelannut sveitsiläispelaaja.

Faktat

  • Serbia FIFA Ranking: 34
  • Sveitsi FIFA Ranking: 6
  • Tämä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä tasolla.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Serbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Milivojevic, Matic – Tadic, Milinkovic-Savic, Ljajic – Mitrovic
Sveitsi: Sommer – Lichsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Djemaili, Zuber – Seferovic