Uruguay vs Russia

Maanantai 25. Kesäkuuta

Uruguay – Venäjä Kertoimet: 2.60 – 2.90 – 2.95
17:00 Samara Arena

Maanantaina pelataan A ja B lohkon päätösottelut. A-lohkossa, molemmat Uruguay ja isäntämaa Venäjä ovat jo varmistaneet jatkopaikat, mutta joukkueet taistelevat vielä lohkovoitosta. Venäjällä on parempi maaliero, joten tasapeli riittää heille. Samaan aikaan pelattava B-lohko ratkoo kuitenkin lopullisesti neljännesvälierien otteluparit. A-lohkon voittaja kohtaa B-lohkon kakkosen ja sama toisinpäin. B-lohkon kahdesta jatkopaikasta taistelevat vielä Espanja, Portugali sekä Iran.

Otteluennakko

Uruguay ei ole vielä näissä kisoissa säväyttänyt. Uruguayn pitkäaikainen päävalmentaja Óscar Tabárez on luonnut turnausjalkapalloon soveltuvan puolustavan taktiikan. Heillä on nyt kaksi 1-0 voitto-ottelua alla Egyptistä ja Saudi-Arabiasta, joissa kummassakaan Uruguay ei liiemmälti energiaa käyttänyt. Heillä on erittäin vahva Atletico Madridin puolustus Gimenez ja Godin, joita vastaan on todella vaikea tehdä maaleja. Hyökkäyksessä he luottavat siihen että joko Suarez tai Cavani tekee jotain jolla vähintään se yksi maali saadaan aikaiseksi.

Uruguay suurin ongelma näissä kisoissa on ollut keskikentällä. Heiltä löytyy maailmanluokan hyökkääjät, mutta heillä ei ole kunnon hyökkäävää keskikenttäpelaajaa joka voisi heitä ruokkia. Koska Egypti ja Saudi-Arabia on puolustanut hyvin Suarezia ja Cavania vastaan niin heille ei ole saatu pelattua montaa palloa juoksuun. Hieman parempia vastustajia vastaan sitä tilaa voi löytyä enemmän ja esitykse voivat parantua.

Venäjä on yllättänyt kaikki positiivisella pelillään tähän asti. 5-0 ja 3-1 voitot olivat ansaittuja ja nyt Venäjä tarvitsee vain tasapelin voittaakseen lohkon. Venäjä ei ole mitään taktisia hienouksia esittänyt, mutta mikä selkeästi paistaa ilmi on joukkueen motivaatio, asenne ja halu tehdä töitä. Venäjän pelaajat ovat juosseet eniten kentällä kaikista joukkueista. Tämä voi johtaa kuitenkin väsymykseen myöhemmissä otteluissa, mutta vähimmäistavoite, jatkopaikka, on jo nyt hallussa.

Joukkueen heikkous on puolustuksessa, mutta tätä ei ole vielä päästy kunnolla testaamaan. MM-kisat on pitkä turnaus jossa pelejä tulee 4-5 päivän välein. 38-Vuotiaalle Ignashevichille ja 34- vuotiaalle Zhirkoville voi tulla nukahduksia jossain vaiheessa.

Faktat

  • Uruguay FIFA Ranking: 14
  • Venäjä FIFA Ranking: 70
  • Joukkueet kohtasivat viimeksi ystävyysottelussa vuonna 2012. Peli päättyi 1-1.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Gimenez, Varela – Rodriguez, Bentacour, Vecino, Sanchez – Suarez, Cavani
Venäjä: Akinfeev – Zhirkov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes – Zobnin, Gazinskiy  Cheryshev, Golovin, Samedov – Dzyuba