Korea vs Germany

Kekiviikko 27. Kesäkuuta

Korean tasavalta – Saksa Kertoimet: 15.75 – 7.00 – 1.16
17:00 Kazan Arena

Keskiviikon päivä otteluissa ratkeaa F-Lohkon voittaja ja jatkoonmenijät. Lohkon jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkoon.  Meksiko johtaa lohkoa kuudella pisteellä. Saksa ja Ruotsi ovat seuraavat kolmella pisteellä. Korealla ei ole vielä pisteitä, mutta jos he voittavat Saksan vähintään kahdella maalilla ja Ruotsi häviää Meksikolle niin Korea voi mennä myös jatkoon. Jos Saksa taas voittaa vähintään kahdella maalilla niin he ovat varmasti jatkossa. Tasapelikin voi riittää jos Ruotsi häviää Meksikolle.

Otteluennakko

Korean tasavalta on taistellut hyvin, mutta tuloksena ovat olleet maalin tappiot sekä Ruotsille että Meksikolle. Jatkoonpääsy ei ole enää heidän omissa käsissään, mutta vähintäänkin heidän täytyy voittaa hallitseva maailmanmestari Saksa kahdella tai useammalla maalilla. Tämän lisäksi Meksikon pitää voittaa Ruotsi. Ei ihan helppo tehtävä, mutta ainakin heillä on vielä pelattavaa.

Saksa ei saa aliarvioida aasialaisia vastustajiaan. Korealla on erityisesti hyökkäyksessä taitavia ja nopeita pelaajia jotka tuottivat ongelmia mm. Saksan voittaneelle Meksikolle. Yksi huono uutinen Korean joukkueessa on että keskikenttäpelaaja Ki Sung-yueng on loukkaantunut eikä pysty pelaamaan tässä ottelussa. Kim Win-Moo voi pitää myös paikkansa vasempana laitapuolustajana sillä Park Joo-Ho on vielä kysymysmerkki. Korea mitä luultavimmin aloittaa samalla joukkueella kuin Meksikoa vastaan.

Saksa pelasti itsensä aivan viime hetkillä Ruotsia vastaan. Toni Kroos ampui upean maalin joka toi heille 2-1 voiton. He olivat hävinneet Meksikolle avausottelun joten Ruotsi oli pakko voittaa. Tässä ottelussa Saksa tietää että vähintään kahden maalin voitto toisi varmasti jatkopaikan. Lohkovoitto ei ole enää omissa käsissä, mutta sekin on mahdollista jos Ruotsi voittaa Meksikon pienemmällä erolla kuin Saksa Korean.

Saksalta tulee puuttumaan ottelusta Jerome Boateng joka on pelikiellossa. Mats Hummelsin pitäisi ottaa hänen paikkansa jos hän toipuu ajoissa. Hummels voi aloittaa parinaan Bayern Munchenin pelikaveri Niklas Süle sillä viime pelissä aloituksessa ollut Antonio Rüdiger pelasi epävarmasti Ruotsia vastaan. Sebastian Rudy on myös epävarma kärsittyään murtuneesta nenästä Ruotsia vastaan. Niin kuin Ruotsi ottelussa, Ilkay Gündoğan on valmis korvaamaan hänet.

Faktat

  • Korean tasavalta FIFA Ranking: 57
  • Saksa FIFA Ranking: 1
  • Joukkueet kohtasivat viimeksi MM-kisoissa vuonna 2002 jolloin Saksa voitti 1-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Korea: Hyun-Woo – Min-Woo, Young-Gwon, Hyun-Soo, Yong – Se-Jong, Sung-Yueng – Hee-Chan, Jae-Sung, Seon-Min – Heung-Min
Saksa: Neuer – Hector,  Rudiger, Hummels, Kimmich – Kroos, Gundogan – Brandt, Reus, Muller – Werner