Mexico vs Sweden

Kekiviikko 27. Kesäkuuta

Meksiko – Ruotsi Kertoimet: 2.40 – 3.20 – 3.05
17:00 Ekaterinburg Arena

Keskiviikon päivä otteluissa ratkeaa F-Lohkon voittaja ja jatkoonmenijät. Lohkon jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkoon.  Meksiko johtaa lohkoa kuudella pisteellä. Saksa ja Ruotsi ovat seuraavat kolmella pisteellä. Korea on viimeisenä ilman pisteitä. Meksiko on varmasti jatkossa ja voittavat lohkon jos he eivät häviä Ruotsille. Ruotsi tarvitsee vähintään kahden maalin voiton ollakseen varma jatkopaikasta. Kaikissa muissa tapauksissa pitää katsoa mitä Korea – Saksa ottelussa tapahtuu.

Otteluennakko

Meksiko on pelannut loistavat kisat tähän mennessä, mutta sillä ei ole väliä jos he häviävät tämän ottelun. Saksaa vastaan joukkue puolusti kurinalaisesti ja iski tiukasta vastaan aiheuttaen Saksalle jatkuvasti ongelmia. Meksiko voittikin ottelun 1-0. Koreaa vastaan joukkue ei pelannut yhtä tehokkaasti, mutta se oli odotettavissa sillä Koreaa vastaan he eivät olleet altavastaajia.

Meksikon hyökkäys on toiminut erinomaisesti. Hirving Losano joka teki voittomaalin Saksaa vastaan, antoi syötön Koreaa vastaan. Chicharito on myös pelannut hyvin tehden 50. Maalinsa Meksikon paidassa Korea ottelussa. Carlos Vela on loistanut vapaassa roolissa kärkien takana ja hänen esityksensä palkittiin rangaistuspotku maalilla Korea ottelussa. Meksikolla ei ole tarvetta muuttaa kokoonpanoa tähän otteluun.

Meksiko ei tule olemaan altavastaaja Ruotsiakaan vastaan. Ruotsi piti palloa hallussaan Saksaa vastaan vain 24% joka on maan pienin pallonhallintaprosentti MM-kisoissa sitten vuoden 1966. Ruotsi on huomattavasti puolustavampi joukkue kuin kumpikaan Meksikon aikaisemmista vastustajista. Ruotsi pelaa tiiviinä yksikkönä ja he iskevät hyvin vastaan kuten ottelu Saksaa vastaan osoitti. Tähän otteluun kuitenkin heidän pitää pelata hieman hyökkäävämmin sillä mitä luultavimmin vain voitto voi viedä heidät jatkoon lohkosta.

Ruotsi oli epäonnekas hävitessään Saksalle aivan ottelun loppuhetkillä. Kysymys onkin, onko Ruotsi toipunut henkisesti tästä kirvelevästä tappiosta? Ruotsilla oli ottelun jälkeen pari muutakin puheenaihetta. Yksi oli, että Saksan apuvalmentajat osoittivat epäurheilijamaista käytöstä ilkkumalla Ruotsin vaihtopenkille joukkueen loppuhetken voittoa. Tämä kuumensi Ruotsin penkin ja Saksa onkin pyytänyt jo anteeksi taustahenkilöiden käytöstä. Toinen asia oli Ruotsin omien fanien rasistiset kommentit Jimmy Durmazia kohtaan ottelun jälkeen. Durmaz aiheutti vapaapotkun ottelun lopussa josta Saksa teki voittomaalin. Tämä on ehkä kuitenkin tehnyt Ruotsin joukkueen yhteinäisemmäksi sillä he heti ottivat näihin kantaa.

Tämä on tulos tai ulos peli molemmille joukkueille joten viihdyttävä ottelu luvassa.

Faktat

  • Meksiko FIFA Ranking: 15
  • Ruotsi FIFA Ranking: 24
  • Joukkueet kohtasivat viimeksi ystävyysottelussa vuonna 2009 kun Ruotsi voitti 1-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Meksiko: Ochoa – Alvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo – Herrera, Guardado – Layun, Vela, Lozano – Chicharito
Ruotsi: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Toivonen, Berg