Senegal vs Colombia

Torstai 28. Kesäkuuta

Senegal – Kolumbia Kertoimet: 4.20 – 3.45 – 1.86
17:00 Samara Arena

Torstain päivä otteluissa ratkeaa H-Lohkon voittaja ja jatkoonmenijät. Lohkon kärjessä ovat Japani ja Senegal neljällä pisteellä. Kolumbia on kolmas kolmella pisteellä ja Puola on viimeisenä ilman pisteitä ja ulkona jatkopeleistä. Senegalille riittää tästä ottelusta tasapeli jatkopaikkaan. Lohkovoittoon vaaditaan parempi tulos kuin mitä Japani ottaa Puolaa vastaan. Kolumbia tarvitsee jatkopaikkaan voiton.

Otteluennakko

Senegal avasi kisat hienolla 1-2 yllätysvoitolla Puolasta. He aloittivat 4-3-3 systeemillä joka puri lähes täydellisesti. Japania vastaan, he palasivat normaaliin 4-2-3-1 systeemin, josssa he johtivat kaksi kertaa, mutta Japani nousi kummallakin kerralla tasoihin. Tuo tasapeli jättää heidät vaaraan karsiutua jatkosta vahvaa Kolumbiaa vastaan.

Senegal ei ole tyypillinen Afrikkalainen joukkue. Vaikka heillä on runsaasti hyviä hyökkääjiä, he puolustavat organisoidusti ja käyttävät hyvien hyökkääjiensä nopeutta iskeä vastaan tehokkaasti. Japani ottelussa Senegalin päävalmentaja Aliou Cisse laittoi oikean laitapuolustajan paikalle nuoren KAS Eupenin Moussa Waguen. Hänestä tulikin MM-kisojen nuorin afrikkalainen maalintekijä. Valitettavasti hän oli osallisena myös molempiin Japanin tasoitusmaaleihin joten ihan täydellinen MM-kisa debyytti se ei ollut.

Tämä ottelu on kolumbialaisille jo toinen pudotuspeli. He eivät voi luottaa siihen että Puola auttaisi heitä voittamalla Japanin. Tämän takia tasapeli ei tule riittämään heille. Kolumbia hävisi avausottelun Japanille 1-2, mutta he saivat punaisen kortin heti neljännellä minuutilla joten Japanilla oli ottelussa suuri etu. Puolaa vastaan, Kolumbia oli erittäin hyvä. He  prässäsivät agressiivisesti korkealta ja aiheuttivat Puolan heikolle puolustukselle jatkuvasti ongelmia.

Kolumbian voitto Puolasta oli täysin ansaittu sillä James Rodriguez ja Radamel Falcao pelasivat Puolan puolustuksen puhki. Rodriguez ei ollut avauksessa Japania vastaan, mutta nyt kun hän oli, hän oli ottelun paras pelaaja. Kolumbian hyökkäys on aika paljon hänen varassaan ja kun hän pelaa tasollaan, Kolumbia yleensä voittaa.

Faktat:

  • Senegal FIFA Ranking: 27
  • Kolumbia FIFA Ranking: 16
  • Joukkueet ovat kohdanneet vain kerran ystävyysottelussa vuonna 2014. Kolumbia johti ottelua puoliajalla 2-0, mutta Senegal tuli ottelussa vielä lopussa tasoihin.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:
Senegal: K. N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wagué – Badou, A. N’Diaye, Gueye – Mané, Niang, Sarr
Kolumbia: Ospina – Mojica, D. Sanchez, Yerry Mina, Arias – Barrios, Aguilar – James, Quintero, Cuadrado – Falcao