World Cup – 16 – Preview

Lauantai 30. kesäkuuta
Ranska – Argentiina Kertoimet: 2.40 – 3.00 – 3.35
17:00 Kazan Arena

Ranska ja Argentiina kohtaavat ehkä neljännesvälierien mielenkiintoisimmassa ottelussa. Joukkueet ovat FIFA Rankingissa sijoilla 7 ja 5, mutta kumpikaan ei ole esittänyt turnauksessa vielä parastaan. Ranska voitti C-lohkon seitsemällä pisteellä, voittaen Australian 2-1, Perun 1-0 ja pelatan 0-0 tasapelin Tanskan kanssa. Argentiina pääsi D-lohkosta jatkoon vain viime hetken Marcus Rojon 2-1 maalilla Nigeriaa vastaan. He olivat aikaisemmissa otteluissa pelanneet tasan 1-1 Islannin kanssa ja hävinneet selvästi Kroatialle 0-3.

Ranska kierrätti aika paljon pelaajiaan edellisessä Tanska ottelussa ja he ovatkin käyttäneet turnauksessa jo 20 eri pelaajaa. Umtitin ja Pogban pitäisi palata avauskokoonpanoon, mutta hyökkäykseen on useita vaihtoehtoja. Mbappe tulee melko varmasti Ousmane Dembelen tilalle, mutta Olivier Giroudin kärkipaikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Nigeria ottelussa Argentiinan maalilla ollut Franco Armani pitää melko varmasti paikkansa ennen Kroatia ottelussa epäonnistunutta Willy Caballeroa. Aguero voi myös aloittaa ennen Gonzalo Higuainia joka oli tehoton viime ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet 12 kertaa aikaisemmin joista Argentiina on voittanut kuusi ja Ranska vain kahdesti. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuonna 2009 Marseillessa jossa Argengiina voitti 0-2.

Uruguay – Portugali Kertoimet: 2.75 – 2.95 – 3.00
21:00 Olimpiyskiy Stadion Fisht, Sochi

Uruguay voitti oman A-lohkonsa voittamalla kaikki ottelunsa ilman päästettyä maalia, mutta joukkueen hyökkäyspelissä on vielä toivomisen varaa. Portugali pääsi lopulta täpärästi jatkoon B-lohkosta voittaen vain Marokon ja pelatan tasan Espanjaa ja Irania vastaan. Portugalin EM titteli tuli hyvän puolustuksen ansiosta. Nyt heidän jatkomahdollisuudet riippuvat täysin Cristiano Ronaldosta sillä joukkueen ikääntyvään puolustukseen ei kannata luottaa liian paljoa.

Uruguayn puolustus on ollut erittäin tiivis tähän asti.  Atletico Madridin Diego Godin on johtanut joukkuetta erinomaisesti ja ei ole yllätys että monet suurseurat haluavat hänen palveluksiaan kisojen jälkeen.  Godinin puolustuspari seura- ja maajoukkueessa, Jose Gimenez, ei pelannut Venäjää vastaan, mutta hän on nyt palannut joukkueen harjoituksiin ja pitäisi olla Uruguayn aloituskokoonpanossa.

Portugalin joukkueeseen voi tulla pieniä muutoksia sillä Sporting Lissabonin Gelson Martins ja William Carvalho eivät pystyneet harjoittelemaan torstain pienien vammojen takia. Myöskään vasen puolustaja Raphael Guerreiro ei ollut mukana. Heidän pelaamisestaan tehdään päätöksiä lähempänä ottelua.

Uruguay on pitänyt maalinsa puhtaana viidessä heidän viimeisestä seitsemästä ottelustaan. Portugali viimeisestä kuudesta ottelusta, 5 on päättynyt alle 2.5 maalin.

Sunnuntai 1. heinäkuuta
Espanja – Venäjä Kertoimet: 1.57 – 3.85 – 6.90
17:00 Stadion Luzhniki

Espanja on yksi MM-kisojen suosikeista, mutta eivät he ole vielä mestareiden lailla pelanneet. Espanja voitti oman alkulohkonsa voittamalla vain Iranin ja pelaten tasan Portugalin ja Marokon kanssa. Espanjan puolustus piti olla kisojen pitävin, mutta alkulohkossa heille tuli liikaa helppoja virheitä joista vastustajat rokottivat. Kun he voittivat maailmanmestaruuden vuonna 2010, he päästivät koko turnauksessa vain kaksi maalia.

Kisaisäntä Venäjä yllätti positiivisesti alkulohkossa voittamalla helposti Saudi-Arabian ja Egyptin. Uruguay yllätti heidät pelaamalla eri formaatiolla viimeisessä ottelussa voittamalla 3-0. Venäjä lepuutti pelaajia kuitenkin tässä ottelussa kun jatkopaikka oli jo varma. Kisaisännät aina pelaavat omissa kisoissaan paremmin, mutta tämä Venäjä on erittäin paljon työtä tekevä joukkue joka on ansainnut tämän astisen menestyksensä.

Espanja on pelannut nyt viimeiset 23 ottelua ilman tappiota. Heidän edellinen tappionsa on vuoden 2016 EM-kisoista Italialle. Espanjalla on yllättävä maalivahti ongelma sillä Manchester Unitedin David De Gea ei ole pelannut hyvin ja Pepe Reina on ollut loukkaantunut. Voi olla että Athletic Bilbaon Kepa voi aloittaa tämän tärkeän ottelun. David Silva ei vakuuttanut viime pelissä ja hän voikin aloittaa vaihdosta. Marco Asensio tai Iago Aspas voi pelata hänen tilallaan.

Venäjältä tulee puuttumaan tästä ottelusta loukkaantunut Alan Dzagoev sekä Uruguay ottelussa punaisen kortin ottanut Igor Smolnikov.

Kroatia – Tanska Kertoimet: 1.95 – 3.30 – 5.05
21:00 Stadion Nizhny Novgorod

Kroatia on ollut näissä kisoissa ehkä se vakuuttavin joukkue tähän mennessä. He voittivat Nigerian ja Argentiinan yllättävänkin helposti. Viimeisessä ottelussa he kaatoivat onnekkaasti Islannin, mutta jatkopaikka oli silloin jo varma ja kierrättivät pelaajia ottelussa runsaasti. Tanska tuli omassa lohkossaan toiseksi voittaen vain Perun ja pelaten tasan Australian ja Ranskan kanssa. Joukkue oli puolustussuuntaan ihan hyvä, mutta hirveän montaa maalipaikkaa he eivät kolmessa ottelussa luoneet.

Kroatialla on yksi kisojen parhaimmista keskikentistä. Modric, Rakitic ja Brozovic tulevat kontrolloimaan peliä ja pitämään pallonhallintaa ja on vaikea nähdä että Tanska saisi kovinkaan montaa paikkaa tässä ottelussa. Tanska on ollut hyvä puolustussuuntaan ja heiltä löytyy Cristian Erikssenin tasoinen huippupelaaja joka voi muuttaa ottelun yhdellä vapaapotkulla tai syötöllä.

Kroatia lepuutti lähes koko miehistöään Islantia vastaan joten he ovat hyvin levänneitä tähän otteluun. Tanska saa takaisin Peru ottelun maalintekijän Yussuf Poulsenin joka palaa pelikiellon jälkeen.

Maanantai 2. heinäkuuta
Brasilia – Meksiko Kertoimet: 1.50 – 4.20 – 8.25
17:00 Samara Arena

Kisojen suurin voittajasuosikki Brasilia ei ole täysin häikäissyt vielä näissä kisoissa, mutta ensimmäisen ottelun Sveitsi tasapelin jälkeen, he ovat voittaneet Costa Rican ja Serbia suhteellisen helposti. Meksiko pelasi ehkä kisojen parhaimman ottelun Saksaa vastaan voittaen 0-1. Tämän jälkeen taso on hieman laskenut sillä Etelä-Korea kaatui vain 1-2 ja Ruotsille kärsittiin selvä 0-3 tappio joka melkein tiputti heidät kisoista. Jos Saksa olisi voittanut omassa ottelussaan Etelä-Korean, he olisivat olleet ulkona. Meksiko on kuitenkin aina parempi joukkue altavastaajana joten Brasilia sopii heille paremmin.

Brasilian vasen pakki Marcelo loukkaantui Serbia ottelun avausjaksolla ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Brasilia voi tehdä muutoksen myös kärkipelaajan osalta sillä Gabriel Jesus on ollut tehoton tähän mennessä. Liverpoolissa huippukauden pelannut Roberto Firmino voikin ottaa hänen paikkansa.

Meksiko tulee pelaamaan ilman keskuspuolustaja Hector Morenoa joka sai toisen keltaisen korttinsa Ruotsi ottelussa.

Brasilia ja Meksiko ovat kohdanneet 40 kertaa joista Brasilia on voittanut 23 kertaa ja Meksiko 10 kertaa. Joukkueet kohtasivat myös viime MM-kisoissa Brasiliassa jossa ottelu päättyi 0-0 alkulohkossa.

Belgia – Japani Kertoimet: 1.39 – 4.65 – 9.25
21:00 Rostov Arena

Belgia oli G-lohkon ykkönen voittaen jokaisen ottelunsa vaikka viimeisessä ottelussa he pelasivat kakkosmiehistöllään Englantia vastaan. Japani tuli onnekkaasti omassa lohkossaan toiseksi. He voittivat vain avausottelunsa 10-pelaajan Kolumbiaa vastaan. Senegalin kanssa he pelasivat tasan ja Puolalle he hävisivät viimeisen ottelunsa. Kukaan ei uskonut Japanin menevän omasta lohkostaan jatkoon joten he ovat pelanneet kisat yläkanttiin.

Belgia lepuutti lähes koko miehistöään Englantia vastaan joten he saavat jalkeille tuoreen joukkueen. Japani myös lepuutti puolta joukkuetta vaikka jatkopaikka ei ollut edes vielä varma.

Joukkueet kohtasivat viime vuoden marraskuussa harjoitusottelussa jonka Belgia voitti 1-0.

Tiistai 3. heinäkuuta
Ruotsi – Sveitsi Kertoimet: 3.15 – 2.95 – 2.60
17:00 Saint-Petersburg Stadium, Pietari

Ruotsi on ollut näissä kisoissa erittäin vakuuttava. He voittivat Etelä-Korean 1-0 rangaistuspotkumaalilla, mutta paikkoja usemapaankin maaliin oli olemassa. Saksaa vastaan joukkue puolusti hyvin, mutta viime hetken Toni Kroosin maali toi heille tappion. Meksikoa vastaan joukkue pelasi erinomaisesti ja ansaitsi 0-3 voittonsa. Sveitsi pelasi 1-1 tasan Brasilian kanssa ja voitti sen jälkeen Serbian 1-2 vaikka joutuivat alussa 1-0 tappiolle. Viimeisessä ottelussa joukkueelle riitti tasapeli Costa Ricaa vastaan ja he saivat sen 2-2 numeroin.

Ruotsi joutuu tähän otteluun ilman tärkeää keskikenttäpelaaja Sebastian Larssonia joka on pelikiellossa. Sveitsillä on isommat ongelmat sillä molemmat puolustajat Lichtsteiner ja Schär ovat molemmat pelikiellossa tästä ottelusta.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet vuonna 2002 harjoitusottelussa joka päättyi 1-1. Vuoden 1996 EM-kisojen karsinnoissa Sveitsi voitti kotonaan 4-2 ja Göteborgissa pelattiin 0-0 tasapeli.

Kolumbia – Englanti Kertoimet: 4.00 – 3.15 – 2.10
21:00 Otkritie Arena, Moskova

H-lohkon voittaja Kolumbia, aloitti 1-2 tappiolla Japania vastaan, mutta he pelasivat silloin yhden miehen vajaalla lähes koko ottelun. He voittivat tämän jälkeen vakuuttaasti Puolan 0-3 ja viimeisessä ottelussa Senegalin hieman onnekkaasti 0-1. Englanti sai lopulta haluamansa ja päätyivät G-lohkossa toiselle sijalle joka antaa heille hieman helpomman reitin ainakin semifinaaleihin. Englanti voitti selvästi Tunisian ja Panaman. Lohkon viimeisessä ottelussa he kierrättivät miehistöään Belgiaa vastaan ja hävisivät 0-1.

Kolumbian tärkein pelaaja James Rodriguez loukkaantui Senegal ottelun avausjaksolla ja hänen pelaamisensa tässä ottelussa on epävarmaa. Englannilla pitäisi olla kaikki pelaajat käytettävissä.

Ottelun mielenkiintoisin kohtaaminen on Tottenhamin englantilaisen hyökkääjän Harry Kanen ja kolumbian puolustajan Davison Sanchezin kohtaaminen. Sanchez varmasti tietää seuratoverinsa vahvuudet ja heikkoudet kuten myös Kane, Sanchezin.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet harjoitusottelussa vuonna 2005, jonka Englanti voitti 2-3. Joukkueet olivat myös samassa lohkossa vuoden 1998 MM-kisoissa joissa Englanti voitti 0-2 varmisten jatkopaikan ja samalla tiputtaen Kolumbian jatkosta.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ