Argentina mot Island

Trupperna

Argentina

Förbundskapten

Jorge Sampoli

De kallar Argentinas offensiv för världens bästa och man kan förstå varför. Messi, Agüero, Higuain, di Maria och Dybala är alla av absoluta toppklass i kombination med Sampolis offensiva fotboll lär det går undan. Nu har man även lyckats få en ihop en defensiv stomme för att ge de kreativa spelarna där framme utrymme. Med Bigila och Benega som mittfältslås och Mascherano bakom finns både passningskvalité och ett stabilt försvar.

Målvakter

Sergio Romero, Wilfredo Caballero, Franco Armani

Försvarare

Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Federico Fazio, Nicolás Tagliafico, Cristian Ansaldi, Marcos Rojo, Marcos Acuña

Mittfältare

Javier Mascherano, Lucas Biglia, Giovani Lo Celso, Ever Banega, Eduardo Salvio, Ángel Di María, Manuel Lanzini, Maximiliano Meza, Cristian Pavón

Anfallare

Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala

Island

Förbundskapten

Heimir Hallgrimsson

Det är ett landslag som nästan genomgående består av succétruppen från EM 2016. Ett hårt arbetande kollektiv där varje individ jobbar för varandra.  Aron Gunnarsson, mittfältsmotor och kapten som ständigt sliter. Offensivt i Island bör man hålla koll på Gylfi Sigurdsson som till vardags spelar i Everton, magisk högerfot och fantastiskt spelsinne.

Målvakter

Hannes Thor Halldorsson, Runar Alex Runarsson, Frederik Schram

Försvarare

Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Birkir Mar Saevarsson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Holmar Orn Eyjolfsson, Ragnar Sigurdsson

Mittfältare

Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Ingi Skulason, Rurik Gislason, Samuel Fridjonsson, Aron Gunnarsson

Anfallare

Alfred Finnbogason, Bjorn Bergmann Sigurdarson, Jon Dadi Bodvarsson, Albert Gudmundsson

Matchen

En väldigt intressant match där utgången är väldigt beroende på hur matchen startar. Det är ett Argentina som under kvalet inte fått igång sin fulla potential. Trots sin offensiv lyckades man endast göra 16 mål på 18 matcher, helt klart underkänt med tanke på vilka namn man hittar där framme. Detta i kombination med ett Island som i sann Lars Lagerbäck-anda är ett kompakt, taktiskt försvarspelande lag. Om Argentina skulle få igång sitt spel, sätta en snabb i första 20 skulle det kunna rinna iväg för Messi och co. Jag tror dock på ett hårt arbetande Island som kommer stå upp mot Argentina, åtminstone tillräckligt länge för att hålla nere siffrorna. Bethard ger oddset på kombinationsspel på Argentina och under 3.5 mål i matchen 1.71 gånger pengarna. Eller för den djärve, 2.9 gånger pengarna på kombinationsspelet Argentina och under 2.5 mål i matchen.