Colombia vs Japan

Truppen

Colombia

Förbundskapten

José Pekerman

Defensivt stark trupp med bland andra talangfulla Yerry Mina i försvaret. 23-åringen spelar normalt i FC Barcelona. Framåt stoltserar Colombia med James Rodiguez och Ramadel Falcao, båda stora namn och spelade VM 2014 där man gick till en kvartsfinal.

Målvakter

David Ospina, Camilo Vargas, Jose Fernando Cuadrado

Försvarare

Cristian Zapata, Davinson Sanchez, Santiago Arias, Oscar Murillo, Frank Fabra, Johan Mojica, Yerry Mina

Mittfältare

Wilmar Barrios, Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, Jose Izquierdo, James Rodriguez, Abel Aguilar, Mateus Uribe, Juan Fernando Quintero, Juan Guillermo Cuadrado

Anfallare

Radamel Falcao, Miguel Borja, Carlos Bacca, Luis Fernando Muriel

Japan

Förbundskapten

Akira Nashino

En relativt medioker trupp med ett par namn som sticker ut. Mittbacken Maya Yoshida som till vardags spelar i Southampton axlar rollen som styrman i defensiv. Offensivt hittar vi Shinji Okazaki som hjälpte Leicester City att vinna Premier League säsongen 2015/16 och japans stora stjärna Honda som tog Japans till slutspel 2010.

Målvakter

Eiji Kawashima, Masaaki Higashiguchi, Kosuke Nakamura

Försvarare

Yuto Nagatomo, Tomoaki Makino, Maya Yoshida, Hiroki Sakai, Gotoku Sakai, Gen Shoji, Wataru Endo, Naomichi Ueda

Mittfältare

Makoto Hasebe, Keisuke Honda, Takashi Inui, Shinji Kagawa, Hotaru Yamaguchi, Genki Haraguchi, Takashi Usami, Gaku Shibasaki, Ryota Oshima

Anfallare

Shinji Okazaki, Yuya Osako, Yoshinori Muto

Matchen

Vi ser ett Colombia med ett starkt defensivt lag och med offensiva spelare med kvalitéer för att göra snabba omställningar. José Pekerman som tog Colombia långt in i slutspelet förra VM har ungefär samma trupp fast med något vassare defensiv. Överlag ser Colombia starka ut och om storstjärnan James Rodriguez lyckas sammanfläta det colombianska anfallet ska man ha goda chanser att nå långt även detta VM. Japan gick igenom ett tränarbyte två månader innan VM där den gamla förbundskaptenen, Vahid Halilhodzic, ersattes med japanska Akira Nashino. Halilhodzic som var mer defensiv i sitt sätt bänkade de spelare som utmärker den japanska fotbollen. Nashino med sitt mer offensiva tänk tar nu med Kagawa, Honda och Okazaki i startelvan. Frågan är bara om han har hunnit etablera sin spelidé i truppen under så kort tid. Inför matchen ses Colombia som favoriter och Bethard erbjuder 1.71 gånger pengarna på sydamerikanerna tar hem matchen.