Iran vs Spanien

Iran

Förbundskapten

Carlos Queiroz

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Beivarand

Rezaeian- Hosseini- Pouraliganji- Mohammadi

Ezatolahi- Hajsafi

Jahanbakhsh- Dejagah- Ghoddos

Azmoun

Spanien

Förbundskapten

Julen Lopetegui

Startelvan

Formation 4-3-3

De Gea

Carvajal – Pique – Ramos – Alba

Thiago – Busquets – Iniesta

Silva – Isco – Costa

Inför

Iran småskrällde mot Marocko i förra omgången i Grupp B när man i slutminuterna fick in 0–1 genom självmål och vann matchen. Iran spelar en utpräglad defensiv fotboll och man gör det riktigt bra. Queiroz har hittat en strukturerad och organiserad elva som kan störa även mer kvalitativt motstånd. Chesmi som startade mot Marocko gjorde en riktigt fin match.

I första omgången fick man grannlandet Portugal där Spanien gick in som knappa favoriter i matchen. Man åkte på en mardrömsstart när Ronaldo satte en straff efter bara några minuter. Spelmässigt hade man matchen och Portugal körde mycket på sitt omställningsspel. De Gea såg orolig ut i målet vilket man såg på Portugals och Ronaldos andra mål. Offensivt fick man igång Diego Costa som kan vara en riktigt tillgång mot ett lågt ställt Iran då han har förmåga att nosa in mål i boxen.

Matchen

Spanien som var förvånansvärt offensiva mot Portugal kommer backa hem ett steg och inte låta motståndaren få lika många möjligheter för omställningar. Man lär gå tillbaka till sitt gamla tiki-takaspel och utnyttja Iniesta och Silva mer i matchen för att lirka sig in i offensiv zon. Iran kommer som man alltid gör lägga sig långt ner i banan och satsa helhjärtat på sitt försvar. Offensivt kommer det bli tufft för Iran att ta sig igenom Spaniens defensiv och kommer troligtvis förlita sig på omställningsspel. Det är svårt att se att Spanien inte kommer vinna nu den 20:e juni. Det är klasskillnad mellan Marocko och Spanien och de sistnämnda kommer vilja ha en revansch efter din förra match som i mångas ögon sågs som en förlust. Det känns på förhand som en match som kommer bli målsnål. En rak på Spanien i kombination med ett under 3.5 mål i matchen ger 1.60 gånger pengarna hos Bethard.