Kroatien mot Nigeria

Truppen

Kroatien

Förbundskapten: Zlatko Dalic

Kroatien kommer in lite som en underdog i detta mästerskap bakom namn som Brasilien, Tyskland och Argentina. Bryter man ner deras mittfält ser man att det är i absoluta toppklass med spelare som Modric och Rakitic. Offensivt en Ivan Perisic som levererar lika många assist som mål i kombination med Mandzukic kan bli riktigt farligt.

Målvakter

Danijel Subasic, Lovre Kalinic, Dominik Livakovic

Försvarare

Vedran Corluka, Domagoj Vida, Ivan Strinic, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko, Josip Pivaric, Tin Jedvaj, Duje Caleta-Car

Mittfältare

Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Filip Bradaric

Anfallare

Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Marko Pjaca, Ante Rebic

Nigeria

Förbundskapten

Gernot Rohr

Ett par tongivande spelare så som Victor Moses från Chelsea och Wilfred Ndidi som hör hemma i Leicester. Håll även utkik efter offensiva Alex Iwobi som är en riktig bolltrollare. Överlag en hållbar trupp framåt men med en svag defensiv.

Målvakter

Ikechukwu Ezenwa, Daniel Akpeyi, Francis Uzoho

Försvarare

William Troost-Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo, Bryan Idowu, Chidozie Awaziem, Abdullahi Shehu, Elderson Echiejile, Tyronne Ebuehi

Mittfältare

John Obi Mikel, Ogenyi Onazi, John Ogu, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etebo, Joel Obi

Anfallare

Odion Ighalo, Ahmed Musa, Victor Moses, Alex Iwobi, Kelechi Iheanacho, Simeon Nwankwo

Matchen

Vi ser ett oerhört starkt Kroatien med offensiva kvalitéer i absoluta världsklass. Mittfältet skulle platsa i vilken toppklubb som helst och två offensiva pjäser som kommer komplettera varandra perfekt. I öppningsmatchen i grupp D har man Nigeria. Ett Nigeria som tog sig till VM redan i näst sista omgången och imponerade stort. Till skillnad från Nigeria hade Kroatien ett riktigt tufft kval där man till sist hamnade i play-off mot Grekland där man vann övertygande. Nigerias största svaghet ligger i deras försvar som med Kroatiens offensiv kommer har svårt att palla trycket. På förhand ses Kroatien som favoriter. Bethards gynnsamma odds 1.76 gånger pengarna på att Kroatien slår Nigeria känns rimlig.