Portugal vs Marocko

Portugal

Förbundskapten

Fernando Santos

Startelvan

Formation 4-4-2

Rui Patricio

Pereira – Fonte – Pepe – Guerreiro

Bernardo Silva – William Carvalho – Bruno Fernandes – Goncalo Guedes

Cristiano Ronaldo – André Silva

Marocko

Förbundskapten

Herve Renard

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Munir

Dirar- Benatia – Saiss- Hakimi

Boussaffa- El Ahmadi

Amrabat – Belhanda – Ziyech

Boutaib

Inför

Portugal kommer från en av VM hittills galnaste matcher. Man spelade 3–3 mot sitt grannland Spanien, ett land som släppte in lika många mål i hela sitt kval. Portugal släppte endast in fyra genom sitt kval. Rent spelmässigt var man snäppet sämre än Spanien och två av Portugals mål gjordes på straff respektive frispark, båda av Ronaldo. Offensivt fanns det goda intentioner genom hela matchen men man är fasligt beroende av att Ronaldo ska producera. Något som inte verkar vara ett problem för portugisen.

Det var i mångas ögon ett orättvist resultat i Marockos match mot Portugal. Man ville mer, man gjorde mer men fick ingen utdelning. Istället fick man ett självmål mot sig på övertid. Nej, det var inte mycket som stämde för Marocko men man visade kapacitet mot ett cyniskt defensivt Iran. Ett orostecken finns i försvaret när man ändå släppte in ett mål mot ett så tillbakadraget lag.

Matchen

I grupp B inför andra omgången har Iran tre poäng, Spanien och Portugal ligger på en poäng medans Marocko har noll. Det är alltså en måstematch för Marocko som kommer göra allt för en seger. I Marocko, som vi såg mot Iran, är det endast anfall som gäller och man kommer köra på allt man kan framåt. Man har potential i Belhanda och Ziyech som imponerade mot ett defensivt Iran och kommer antagligen få lite mer utrymme mot Portugal som inte riktigt har satt sitt försvar än. Ett offensivt Marocko kommer öppna upp för Portugals galna omställningsspel, något även mer strukturerade Spanien fick smaka på. En startplats för talangen André Silva skulle bidra till ännu ett hot vid sidan av Ronaldo som tar mycket fokus. Det känns på förhand som en målrik match där Portugal går ut som segrare. Bethard erbjuder ett odds på 2.85 gånger pengarna på att Portugal vinner och det blir över 2.5 mål i matchen.