Ryssland vs Egypten

Ryssland

Förbundskapten

Stanislav Cherchesov

Startelvan

Formation 3-5-2

Akinfeev

Granat- Kutepov- Kudryashov

Zhirkov – Dzagoev – Golovin – Zobnin – Fernandes

Smolov – Miranchuk

Egypten

Förbundskapten

Hector Cuper

Startelvan

Formation 4-2-3-1

El-Hadary

Shafy – Gabr – Hegazi – Fathy

Elneny – Hamed

Trezeguet – El-Said – Salah

Koka

Inför

Det är dags för andra matchen i Grupp A och det är värdnationen Ryssland som ska ta emot Egypten. Ryssland hade smakstart i premiären och slog ett blekt Saudiarabien med hela 5–0, vilket förvånade då Rysslands förväntningar inför VM var små. Med det sagt är mötet mot Saudiarabien en av de lättaste i hela VM och deras första riktiga test kommer nu den 19:e mot Egypten.

Egypten fick Uruguay som förstamatch och förlorade med 1–0 då Jose Gimenz, Atletico Madrid, nickade in målet i 90:e minuten. Matchbilden var jämn även om Uruguay anfallspar Suarez och Cavani hade flest chanser. I premiärmatchen saknade man Liverpools Mohammed Salah, det offensiva Egyptens absoluta nyckelspelare men som nu tros vara klar för att ta plats i startelvan mot Ryssland.

Matchen

Egypten är ett av de mer defensivt orienterade lagen som tar plats i detta VM vilket man visade när man först släppte in mål i slutminuterna mot ett stjärnspäckat Uruguay. Man kommer vilja lägga sig lågt och lita på sitt försvar. Offensivt sätter man hoppet till Mohammed Salah och låta Premier Leagues skyttekung göra grovjobbet där uppe. För Ryssland gäller det att bryta ner det egyptiska försvaret utan att kompromissa med sin egen defensiv. Att hålla en balans under anfallsfasen och undvika ge för mycket ytor till Salah. Det kan bli knepigare sagt än gjort, Egyptens Mohamed Elneny dominerade mittfältet i förra omgången mot Uruguay med bollvinst efter bollvinst. Detta i kombination med att Ryssland tappade en av sina största stjärnor, Alan Dzagojev, vars offensiva roll på mittfältet är av stor betydelse. Ryssland kan inte förvänta sig samma målskörd i denna omgång och går knappt in som favoriter mot ett Egypten som imponerade mot Uruguay. Ett djärvt bett hos Bethard på Egypten och under 2.5 mål skulle ge 6.20 gånger pengarna.