Ryssland mot Saudiarabien

Trupperna

Ryssland

FörbundskaptenStanislav Cherchesov

Det ryska landslaget är tyvärr långt ifrån den nivå som vi såg för några år sedan. Numera ser vi nästan bara spelare från den inhemska ligan i truppen, en liga som dock har växt de senaste åren. Det är ett par spelare som sticker ut. Håll ett extra öga på Feder Smolov som hör hemma i Granqvists Krasnodar till vardags där han är en stabil målskytt. Smolov kommer stå för den offensiven tillsammans med Alan Dzagoev, CSKA Moskva, som bland annat tog hem skytteligan i EM 2012 med tre mål.

Målvakter

Igor Akinfeev, Vladimir Gabulov, Soslan Dzhanaev, Andrey Lunev

Försvarare

Vladimir Granat, Sergei Ignashevich, Fedor Kudryashov, Ilya Kutepov, Roman Neustadter, Konstantin Rausch, Andrey Semenov, Igor Smolnikov, Mario Fernandes

Mittfältare

Yuri Gazinskiy, Alexsandr Golovin, Alan Dzagoev, Alexsandr Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev , Roman Zobnin, Alexsandr Samedov, Anton Miranchuk, Alexsandr Tashaev, Denis Cheryshev

Anfallare

Artem Dzyuba, Aleksey Miranchuk, Fedor Smolov, Fedor Chalov.

Saudiarabien

Förbundskapten: Juan Antonio Pizzi

Saudiarabien som spelar sitt fjärde VM fick kämpa stenhårt för att klara sig igenom kvalet. Man lyckades precis kvala genom att slå Australien på målskillnad. Förhoppningarna på de gröna är lågmälda men lottningen har gjort att man har hamnat i en grupp där det finns förhoppningar om ett slutspel. I truppen finner vi bland andra Mohammed Al Sahlawi som fullkomligt vräkt in mål, både klubb- och landslagssammanhang. Hans landslagsstatistik talar för sig själv, 28 mål på 35 matcher. Ett spel på Al Sahlawi hos Bethard ger nu 4.50 gånger pengarna.

Målvakter

Abdullah Al Maiouf, Yasser Al Mosailem, Mohammed Al Owais, Fawaz Al Qarni

Försvarare

Mohammed Al Burayk, Mansour Al Harbi, Saeed Al Mowalad, Yasir Al Shahrani, Ali Albulayhi, Motaz Hawsawi,Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Mohammed Jahfali

Mittfältare

Nawaf Al Abed, Salem Al Dawsari, Salman Al Faraj, Taisir Al Jassim, Abdulmalek Al Khaibri, Hussain Al Mogahwi , Yehya Al Shehri, Abdullah Alkhaibari, Hattan Babhir, Ibrahim Ghaleb, Mohammed Kanoo, Abdullah Otayf, Al Muwallad

Anfallare

Mohammed Al Kuwaykibi, Mohammad Al Sahlawi, Mohanad Aseri, Haroune Camara

Matchen

Vi kan förvänta oss en relativt målsnål match där båda lagen har premiärnerver, i synnerhet Ryssland som har uppvridna förväntningar på sig som hemmanation. Matchbilden kommer antagligen vara ganska trevande med två lag som hellre backar upp och säkerställer än laddar på offensivt. I trupperna saknas spelare som har kapacitet att förändra en matchbild på egen hand vilket gör att den oförutsägbara faktorn försvinner i en stagnerad match.  Bethard har satt oddset till 1.64 på att det blir mindre än 2.5 mål i matchen vilket säger en del om förväntningarna. Ryssland tog sig till VM direkt genom värdskapet, något som ses som en nackdel medans Saudiarabien kommer från ett kval och har en mer ihop svarvad trupp. Trots det ses ändå värdnationen Ryssland som favoriter vars trupp är något vassare på varje enskild position, spelar på hemmaplan och är något mer etablerad i mästerskapssammanhang. Bethard ger 1.41 gånger pengarna på att Ryssland vinner, kanske är ett kombinationsspel på Ryssland och ett underspel på sin plats.