Sverige mot Sydkorea

Truppen

Sverige

Förbundskapten

Janne Andersson

Ett lagbygge som har något på gång. Rutin i Granquist som krävs för att hålla laget samlat. Det är ett fösta VM för samtliga i truppen. Tunn offensiv till vardags men på rätt dag kan det bli farligt. Stabila defensivt med Granqvist som styr med järnhand.

Målvakter

Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt

Försvarare

Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson, Emil Krafth, Pontus Jansson, Filip Helander, Martin Olsson

Mittfältare

Sebastian Larsson, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz, Viktor Claesson, Gustav Svensson, Marcus Rohdén, Albin Ekdal, Oscar Hiljemark

Anfallare

John Guidetti, Isaac Kiese-Thelin, Ola Toivonen, Marcus Berg

Sydkorea

Förbundskapten

Shin Tae-Yong

Går in som underdog i hela F även om truppen har mer rutin av VM än Sverige. Kända för sin uthållighet och energiska spelstil. Sverige måste framförallt se upp för Son Hueng-min som till vardags spelar i Tottenham.

Målvakter

Kim Seung-gyu, Kim Jin-hyeon, Cho Hyun-woo

Försvarare

Kim young-gwon, Jang Hyun-soo, Jung Seung-hyun, Yun Yong-sun, Oh Ban-suk, Kim Min-woo, Park Joo-ho, Hong Chul, Go Yo-han, Lee Yong

Mittfältare

Ki Sung-yueng, Jung Woo-young, Ju Se-jong, Koo Ja-cheol, Lee Jae-sung, Lee Seung-woo, Moon Seon-min

Anfallare

Kim Shin-wook, Son Heung-min, Hwang Hee-chan

Matchen

En måstematch för ett avancemang för båda parter. För Sveriges del måste man våga satsa på sin spelidé och inte följa med i Sydkoreas tempo. Blågult har en tendens att spela sämre mot sämre lag. Offensivt vill man satsa på inlägg och fasta situationer där man når Berg och Toivonen i boxen då Sydkoreas svaghet är just luftrummet. Vi kommer se ett Sydkorea som har högt presspel och snabba omställningar. I kvalet ville man ständigt söker sin stjärna Son Heung-min som är deras offensiva playmaker. Lyckas man plocka bort honom på ett effektivt sätt har Sverige kommit långt. Sverige går in som favorit inför matchen och en rak på blågult hos Bethard ger 2.15 gånger pengarna.