Tunisien mot England

Tunisien mot England

Truppen

Tunisen

Förbundskapten: Nabil Maaloul

En stabil defensiv där Syam Ben Yousseff utmärker sig särkilt. En hjälte i kvalet och hjälpte Tunisen nå VM i Ryssland. Lagets bästa målskytt, Youssef Mskni är dessvärre skadad och utanför truppen.

Målvakter

Farouk Ben Mustapha, Moez Hassen, Aymen Mathlouthi

Försvarare

Rami Bedoui, Yohan Benalouane, Syam Ben Youssef, Dylan Bronn, Oussama Haddadi, Ali Maaloul, Yassine Meriah, Hamdi Nagguez

Mittfältare

Mohamed Amine Ben Amor, Ghaylene Chaalali, Ahmed Khalil, Saifeddine Khaoui, Ferjani Sassi, Ellyes Skhiri

Anfallare

Naim Sliti, Bassem Srarfi, Fakhreddine Ben Youssef, Saber Khalifa, Wahbi Khazri, Anice Badri

England

Förbundskapten

Gareth Southgate

Ett stabilt förvar med Cahill och Stones som mittlås. Släppte endast in tre mål i kvalet. Har haft ett knackigt offensivt, med tanke på förväntningarna, då man endast gjorde 18 mål på tio matcher. En het Harry Kane är nyckeln till ett bra VM.

Målvakter

Jack Butland, Jordan Pickford, Nick Popes

Försvarare

Trent Alexander-Arnold, Gary Cahill, Phil Jones, Harry Maguire, Danny Rose, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker, Ashley Young

Mittfältare

Eric Dier, Dele Alli, Jordan Henderson, Fabian Delph, Jesse Lingard, Ruben Loftus-Cheek

Anfallare

Harry Kane, Marcus Rashford, Raheem Sterling, Danny Welbeck, Jamie Vardy

Matchen

En match som beror mycket på om England får igång sitt spel. Landslaget är späckat med stjärnor men kemin England finns inte riktigt där än, det kan bli bättre. Lyckas Southgate få igång offensiven med Sterling, Kane, Ali och Rashford ska det mycket till för att Tunisien ska kunna vinna premiärmatchen. Englands defensiv ser stark ut och med tanke på Tunisiens bästa offensiva förmåga är skadad kommer man ha svårt att skapa lägen framåt. Det som talar för Tunisien är förbundskaptenens, Maaloul, förmåga att variera laguppställning med lyckade resultat, vilket man visade prov på i kvalet. Frågan är bara om det räcker hela vägen. England har, i sin helhet, kanske sitt bästa landslag på 15 år.

 

Det har varit målsnålt i nästa alla av Englands senaste matcher och ett Tunisien med hygglig defensiv kommer antagligen fenomenet bestå. Bethard ger 3.00 på ett kombinationsspel där England vinner och det blir mindre än 2.5 mål i matchen.