Tyskland mot Mexiko

Truppen

Tyskland

Förbundskapten

Joachim Löw

I Tyskland har man till detta mästerskap en fin kombination av rutin och nykomlingar. En stomme i Neuer, Hummels, Kroos och Özil sitter kvar från VM 2010 tillsammans med stjärnskott som Sané och Werner. Tyskland ser riktigt tunga ut.

Målvakter

Manuel Neuer, Marc-André Ter Stegen, Bernd Leno

Försvarare

Jerome Boateng, Mats Hummels, Matthias Ginter, Jonas Hector, Joshua Kimmich, Marvin Plattenhardt, Antonio Rüdiger, Niklas Süle

Mittfältare

Julian Brandt, Julian Draxler, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Marco Reus, Leroy Sané

Anfallare

Mario Gómez, Timo Werner

Mexico

Förbundskapten

Juan Carlos Osorio

Innehar en stabil trupp, framförallt defensivt och det känns som det är den spelstilen Osorio tar med till VM i Ryssland. Offensivt känns man tunnare och storstjärnan Hernández kommer från en seg säsong i West Ham.

Målvakter

Guillermo Ochoa, Alfredro Talavera, Jesús Corona

Försvarare

Hector Moerno, Carlos Salcedo, Hugo Ayala, Diego Reyes, Miguel Layún, Jesús Gallardo, Edson Álvarez

Mittfältare

Héctor Herrera, Rafael Márquez, Andrés Guardado, Giovani Dos Santos, Jonathan Dos Santos, Marco Fabián, Erick Gutiérrez

Anfallare

Javier Hernández, Raúl Jiménez, Oribe Peralta, Hirving Lozano, Carlos Vela, Jesús Manuel Corona, Javier Aquino

Matchen

Joachim Löws Tyskland vill starta den här turneringen på bästa vis med en seger mot kanske gruppens svåraste motstånd. Man sitter då ganska bekvämt i båten för att ta sig vidare till ett slutspel. Vilket inte är omöjligt då vinstmaskinen Tyskland ses som favorit i premiärmatchen i grupp F. Det är framför allt Tysklands fantastiska defensiv som Mexiko kommer ha det svårt för. Med relativt matt offensiv och anfallare utan vidare spets kommer man ha det svårt att penetrera det tyska försvaret. Det kommer antagligen bli en svängig matchbild där tyskarnas anfall är glödheta och Mexikos tämligen svalare. Tyskland med en rutinerad Thomas Müller och en stekhet Timo Werner har ett brett anfallsspel med utrymme för varierande angrepp. Bethard ger 5.50 gånger pengarna på att Thomas Müller nätar i matchen.