World Cup – Argentina vs Kroatien

Argentina – Kroatien

Argentina

Förbundskapten

Jorge Sampaoli

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Armani

Mercado – Otamendi – Fazio – Tagliafico

Biglia – Banega

Di María – Messi – Lanzini

Agüero

Kroatien

Förbundskapten

Julen Lopetegui

Startelvan

Formation 4-3-3

Subasic

Vrsaljko – Vida – Lovren – Strinic

Kovacic – Rakitic – Modric

Perisic – Kalinic – Mandzukic

Inför

Argentina fick inte helt oväntat problem mot Lars Lagerbäcks gamla Island. Islänningarna ställde upp med ett kompakt, strukturerat lag och levde på sina omställningar, vilket räckte för ett oavgjort. Man visade genom matchen prov på sina offensiva kvalitéer även om resultatet inte hängde med. Aguero och Messi hade flertalet missade chanser i matchen med bland annat en missad straff av den sistnämnde. Argentinas största svaghet är fortfarande deras defensiv som känns trög för ett annars så spetsigt landslag.

Kroatien kommer från 2–0 i första omgången mot Nigeria. En match som man mer eller mindre kontrollerade från början till slut. Med styrmannen Luca Modric på mitten kändes man aldrig hotade av Nigeria. Det är ett starkt lag på i princip alla positioner och en underskattat offensiv innehållande den energiske Mandzukic och Perisic. Defensivt ser man stabila ut.

Matchen

Det är ett Argentina som nästan måste ta tre poäng för att säkra avancemang från grupp D. Kroatien vilar säkrare med sin vinst mot Nigeria och Island kvar att möta. Sampaoli kommer antagligen köra på med sitt utpräglade presspel och full fart framåt. När offensiven ser ut som den gör med Messi, Aguero och Di Maria har man alla möjligheter att lyckas. Mot Kroatiens skickliga mittfält är det dock ett vågspel. Skulle Kroatien klara första pressen öppnar det upp för ett svagt Argentinskt försvar. Framåt är Kroatien flera snäpp vassare än Island på nästa varje position. Dessutom har Kroatien riktigt vassa omställningspelare i Perisic och Rebic. På förhand känns det som det kan bli en målrik match, på båda håll. Argentinas offensiv hotar alla backlinjer i världen och Kroatien kommer absolut stressa de argentinska försvararna. Bethard ger i skrivande stund oddset 1.95 gånger pengarna på att båda lagen gör mål.