World Cup – Danmark vs Australien

Danmark – Australien

Danmark

Förbundskapten

Åge Hareide

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Schmeichel

Ankersen – Bjelland – Kjaer – Durmisi

Kvist – Delaney

Poulsen – Eriksen – Sisto

Jörgensen

Australien

Förbundskapten

Bert Van Marwijk

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Ryan

Behich – Degenek – Sainsbury – Risdon

Jedinak – Luongo

Kruse – Mooy – Leckie

Nabbout

Inför

Efter många om och men lyckades Danmark slå ett motstridigt i Peru i första omgången i grupp C 0–1. Det var till slut Emil Forsbergs klubbkamrat Yussuf Poulsen som hittade målet för danskarna. Segern satt långt inne och man hade bland annat en straff mot sig som Christian Cueva sköt högt över mål. Noterbart är Kasper Schmeichel som briljerade genom hela matchen. Målvakten är en stor anledning till att Danmark har noll insläppta de senaste 5 matcherna.

Australien kommer från en 2–1 förlust mot Frankrike. En match där man helt klart gjorde en godkänd insats men får erkänna sig sämre än fransmännen. Innermittfältet med Jedinak och Mooy imponerade senast men försvaret såg bristfälligt ut, med det sagt mötte man ett av VM:s bästa anfall.

Matchen

I matchen går Danmark in som favoriter som har mer att ge offensivt än mot ett strukturerat, defensivt Peru. Danmark har spelare som Christian Eriksen och Yussuf Poulsen som erkända kreatörer där framme och mot ett Australien med ett knackigt försvarsspel finns det egentligen har man alla chanser i världen. Samtidigt sitter Danmarks försvar riktigt bra och med en kompletterande Schmeichel känns det svårt för Australien att kunna producera i matchen. Australiens lag som gillar att liga lågt och ställa om på kanterna genom Kruse och Leckie måste gå för vinst. Antagligen kommer Van Marwijk försöka få in en mer offensiv prägel på sin trupp. Det ska bli intressant att se vad detta kan öppna för ytor för danskarna. Ett spel på att Danmark vinner matchen hos Bethard ger 1.90 gånger pengarna.