England – Panama

England

Förbundskapten: Gareth Southgate

Startelvan

Formation 3-4-2-1

Butland

Walker – Stones – Jones

Trippier – Henderson – Dier – Rose

Sterling – Alli

Kane

Panama

Förbundskapten: Hernan Dario Gomez

Startelvan

Trupp

Formation 5-4-1

Penedo

Murillo – Baloy – Torres – Escobar – Ovalle

Cooper – Gomez – Godoy – Quintero

Torres

Inför

England spelade hem en seger mot ett stabilt Tunisien. Det blev till sist 2–1 till engelsmännen med Harry Kane som tvåmålsskytt. En drömstart för Kane som har fått en boost i sitt självförtroende inför kommande matcher. Ett svaghetstecken är att man inte riktigt har några andra målskyttar än just Kane. Defensivt ser man oerhört stabila ut. Mittlåset med Stones och Hendersson såg övertygande ut genom hela matchen. Deli Ali som ådrog sig en skada och det är inte säkert att han kommer till start mot Panama.

 Panama såg förvånansvärt bra ut när man möte Belgien i första mötet. Man lyckades hålla 0–0 till halvlek. Det är ett lag som kommer ge allt i 90 minuter även om det inte kommer ge någon utdelning. Matchen slutade med 3–0 efter att Belgien fick igång sitt spel och klasskillnaden blev för påtaglig. Panama lägger sig ofta defensivt med mycket spelare i mitten av planen med sin 5-4-1 uppställning.

 Matchen

Det kommer antagligen bli en matchbild där England blir bollförande. I och med Panamas uppställning kommer man försöka ta sig förbi på kanterna och utnyttja sitt starka huvudspel kontra Panamas tämligen sämre. Englands starka defensiv kommer inte bjuda på mycket då det är en viktig match och vid vinst sitter man trygga i båten för ett slutspel. Vid eventuellt avancemang har man drömlottning mot grupp H som för tillfället är helt öppen. Nyckelfaktorn för England är att få igång en Sterling som hittills har visat sig vara anonym. Tillsammans med en hett Kane där uppe har man en otrolig spets. Kane som första målskytt i matchen ger 3.00 gånger pengarna hos Bethard.