Iran – Portugal

Iran

Förbundskapten: Carlos Queiroz

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Beivarand

Rezaeian- Hosseini- Pouraliganji- Mohammadi

Ezatolahi- Hajsafi

Jahanbakhsh- Dejagah- Ghoddos

Azmoun

Portugal

Förbundskapten: Fernando Santos

Startelvan

Trupp

Formation 4-4-2

Rui Patricio

Pereira – Fonte – Pepe – Guerreiro

Bernardo Silva – William Carvalho – Bruno Fernandes – Goncalo Guedes

Cristiano Ronaldo – André Silva

Inför

Det märktes tydligt vad Querioz vill ha ut av sina mannar på planen. Kompakt, organiserat försvarsspel med blixtsnabbt presspel och sedan omställningar. Något som gav utdelning mot Marocko i första omgången. I andra omgången möte man Spanien men behåll samma spelidé. Dock utan vinst den gången. Matchen slutade 0–1 till Spanien men Iran störde ändå stornationen och var nära en reducering vid flertalet tillfället. Iran ser starka ut.

Efter första omgången som slutade 3–3 mot Spanien möte Portugal Marocko. Det blev ett tidigt mål i fjärde matchminuten av den glödhete Cristiano Ronaldo som nu har gjort hela fyra mål efter två matcher i VM. Ronaldo är ett steg närmare att bli VM:s skyttekung. Efter målet utvecklades matchen inte mer. Portugal stabiliserade upp defensiven och Marocko gick för en utjämning men resultatet höll sig matchen ut.

 Matchen

Inför sista omgången av grupp B ligger Iran på tre poäng och Spanien och Portugal på fyra. Spanien som har Marocko i sista matchen vilar ganska säkert men snäppet tuffare blir det för Portugal. Iran har visat sig vara kluriga motståndare för såväl Marocko som för Spanien. Man har satt defensiven extremt bra och lyckas man störa Ronaldo tidigt i matchen kommer man kunna ha en god chans. Portugal som kommer låtas ha bollen genom matchen måste utnyttja Silva och Fernandes bättre som båda är spelskickliga i trånga ytor. Ronaldo är alltid farlig, såväl som i omställningar som på fasta situationer. Iran kommer fokusera på sitt omställningsspel offensivt. Det ser ut att bli en knapp portugisisk seger med en målfattig match. Ett bet på Portugal i kombination med ett underspel på att det blir mindre än 2.5 mål i matchen ger 3.20 gånger pengarna hos Bethard.