Serbien – Schweiz

Serbien

Förbundskapten: Mladen Krstajic

Startelvan

Formation 4-3-3

Stojkovic

Rukavina – Ivanovic – Nastasic – Kolarov

Matic – Milivojevic – Milinkovic-Savic

Tadic – Mitrovic – Kostic

 Schweiz

Förbundskapten: Vladimir Petkovic

Startelvan

Trupp

Formation 4-2-3-1

Sommer

Lichtsteiner – Schär – Akanji – Rodriguez

Xhaka – Freuler

Shaqiri – Dzemaili – Zuber

Seferovic

Inför

Serbien såg trygga ut i sitt första möte mot ett tämligen färglöst Costa Rica. Man lyckades aldrig få till de där målgivande frekvenserna i matchen men defensivt såg man stabila ut. Målet kom av backen Kolorov som skruvade in frispark. För att lyckas bättre offensivt måste man bygga upp bryggan mellan Milivojevic och sina tre offensiva spelare, Tadic, Mitrovic och Kostic.

Schweiz kommer från ett tufft förstamöte mot Brasilien där man ändå lyckades få med sig oavgjort. Man spelade knackigt i första halvleken men kom igång riktigt ordentligt i andra där man gav Brasilien stora problem. Efter ett fint förarbete av Shaqiri kunde Zuber utjämna resultatet till 1–1 vilket höll sig hela matchen. Schweiz defensiv och framför allt Borussia Dortmunds Manuel Akanji ser stabil ut.

Matchen

En kamp som kommer avgöras på det centrala mittfältet. Schwiez nyckelspelare Granit Xhaka, tillhörande Arsenal, har en stor roll i Schweiz offensiv. I Serbien har man all kapacitet i världen att plocka bort den lille, kreativa schweizaren. Matic, Milivojevic och Milinkovic-Savic är samtliga fysiska pjäser på Serbiens mittfält. Till Schweiz fördel har man yttrar som gillar trycka på och dessa tre måste även avlasta Kolorov och Rukavina när Lichtsteiner och Rodriguez går offensivt. Det här är lite av en måstematch för Schweiz då Serbien fick med sig tre poäng från första omgången mot Costa Rica. Schweiz stora problem framåt har varit att hitta en målgörare, man spelar fin anfallsfotboll har svårt att göra mål. En nyckel är att få igång Seferovic. Det känns som en balanserad tillställning där chansen för krysset inte är långt borta. Ett spel på att det blir oavgjort hittas på Bethard och ger 3.00 gånger pengarna.