Tyskland – Sverige

Tyskland

Förbundskapten: Joachim Löw

Startelvan

Formation 4-5-1

Neuer

Kimmich – Boateng – Hummels – Plattenhardt

Khedira – Kroos – Müller – Özil – Draxler

Werner

Sverige

Förbundskapten: Janne Andersson

Startelvan

Trupp

Formation 4-4-2

Olsen

Lustig – Jansson – Granqvist – Augustinson

Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg

Berg – Toivonen

Inför

Tyskland kommer från en skrällförlust mot Mexiko i fösta omgången. Resultat blev 1–0 till mexikanarna som störde de regerande mästarna något oerhört. Tyskland tuggade igång med sin offensiv som bara tyskar kan men öppnade upp ytor bakåt och visade vara otroligt sårbara defensivt. Mexiko utnyttjade sitt omställningsspel till fullo när man insåg Hummels och Boatengs bristande snabbhet. Tyskland måste tänka om defensivt om de ska nå långt i sommarens VM. Offensivt skapade man lägen som vanligt men lyckades aldrig få igång sin målproduktion. Kanske man har kalibrerat sig till Sverigematchen.

Sverige slog Sydkorea, grupp F:s svagaste motstånd, med 1–0 efter att Granqvist lyckades slå in en straff. Svagheten var som tippat på förhand en trubbig offensiv med få spelare med kapacitet att göra mål. Hålet efter Zlatan finns fortfarande kvar. Defensivt ser man stabila ut till och med utan en Lindelöf som inte kom till start. Istället spelade Jansson och gjorde en gedigen insats. Man saknade Lindelöfs uppspelsfot och en start för Manchester United-spelaren skulle betyda mycket för Sverige.

 Matchen

Tyskland som ligger risigt till i gruppen efter en förlust måste vinna mot Sverige för att kunna säkra ett avancemang. Man kommer köra på offensivt i sann revanschlust. Tyskland kommer bli bollförande och Sveriges defensiv kommer utmanas på helt annat sätt än mot Sydkorea. För Sveriges del gäller det att härma Mexikos spelstil och utnyttja Tysklands svaghet i omställningarna och lita på sin defensiv. Toivonen och Berg är dock inte kända för sin snabbhet och utan Lindelöfs förmåga att spela upp bollen direkt på anfallarna kommer det bli tufft att utnyttja den svagheten. För Tysklands del kan man förbättra sitt spel genom att få igång Mesut Özil som var tämligen osynlig mot Mexiko. I matchen går Tyskland in som favoriter och ett rakt spel på tyskarna ger 1.54 gånger pengarna hos Bethard.