Uruguay – Ryssland

Uruguay

Förbundskapten: Óscar Tabárez

Startelvan

Formation 4-3-1-2

Muslera

Silva – Gimenez – Godín – Varela

Nandez – Vecino – Bentancur

de Arrascaeta

Suárez – Cavani

Ryssland

Förbundskapten: Stanislav Cherchesov

Startelvan

Trupp

Formation 3-5-2

Akinfeev

Granat- Kutepov- Kudryashov

Zhirkov – Dzagoev – Golovin – Zobnin – Fernandes

Smolov – Miranchuk

Inför

Ryssland har öppnat sitt hemma-VM på absolut bästa vis. Man startade med en övertygade seger mot Saudiarabien i första mötet när man vann med 5–0. Saudiarabien kvalificerar sig inte som någon direkt värdemätare hade inte en chans mot värdnationen. Nyckelspelare i matchen var inhoppande Denis Tjertjev med sina två mål. I andra omgången möte man ett mer kvalificerat motstånd, Egypten, men även där vann man tämligen enkelt med 3–1. Ryssland har en liten skrällstämpel på dig inför mötet mot Uruguay.

Uruguay kommer med två 1–0 matcher i bagaget till omgång tre. Man är favorit att vinna grupp A men verkar ha svårigheter att få sina anfallare att producera. Saurez och Cavani är av absoluta världsklass och en nyckel för att kunna slå glödheta Ryssland. Man vilar på en stabil defensiv med noll insläppta på fem matcher.

Matchen

Både Ryssland och Uruguay är klara för slutspel efter två spelade omgångar. Sista gruppspelsmatchen bestämmer vilken motståndare man får möta från grupp B. Ett pest eller kolera-läge då man högst troligt får möta antingen Spanien eller Portugal. Båda på samma poäng i Grupp A. Men man kommer antagligen ändå gå för vinst i Ryssland, som har en hel hemmanation att försöka tillfredsställa och man kommer ha svårigheter att ta sig förbi en åttondelsfinal. Formmässigt ser Ryssland oerhört starka ut jämfört med ett Uruguay som har många fler steg att förbättra sig, framför allt i offensiven. Duon Cavani och Suarez måste börja producera för att man ska kunna gå längre i ett slutspel. Det kommer bli en svängig matchbild där två lag inte har något noterbart att förlora med tanke på omständigheterna i grupp B. Uruguay känns strået vassare och det kommer bli en hel del mål i matchen. Ett spel på att Uruguay vinner och det blir mer än 2.5 mål matchen ger hela 5.10 gånger pengarna hos Bethard.