Danmark – Frankrike

Danmark – Frankrike

Danmark

Förbundskapten: Åge Hareide

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Schmeichel

Dalsgaard – Bjelland – Kjaer – Larsen

Schone – Delaney

Braithwaith – Eriksen – Sisto

Jörgensen

Frankrike

Förbundskapten: Didier Deschamps

Startelvan

Formation 4-3-3

Lloris

Sidibe – Varane – Umtiti – Mendy

Matuidi – Kanté – Pogba

Mbappé – Giroud – Griezmann

Inför

Ett oavgjort räcker för att Danmark ska avancera till ett slutspel. Man har i tidigare lyckats slå Peru med 1–0 och fick ett oavgjort med sig från matchen mot Australien. Det är bara Australien som kan hota om de lyckas slå Peru i sista matchen. Yossuf Paulsen, målgöraren mot Peru har lyckats ta på sig två kort och är sedermera avstängd. Istället kommer antagligen Braithwaite ersätta. William Kvist återfinns fortfarande utanför startelvan då skadan i matchen mot Peru fortfarande sitter i.

Frankrike har väldiga problem att få igång sitt spel. Man sitter ändå obesegrade med uddamålsvinsterna 2–1 mot Australien och 1–0 mot Peru. Individuellt finns det fina aktioner att hitta vilket har räddat dem så långt men spelmässigt har man mycket mer att ge. Man visar dock en intensitet och en vilja som inte återfanns i EM för två år sen. Truppen i sin helhet är skadefri förutom Samuel Umtiti som har känningar i sitt lår.

Matchen

En matchbild som antagligen Frankrike kommer att styra. Båda lagen är nöjda med ett oavgjort avancemang vilket kan påverka matchen om ett oavgjort resultat står sig länge. Sett i lagen emellan har Frankrike bättre spelare på samtliga positioner med ett eventuellt undantag på en viss Eriksen. En vanlig dag ska det bli en fransk seger. Vid ett avancemang kommer man få möta lag från grupp D där Kroatien är klara gruppvinnare och andraplatsen spelar Nigeria och Argentina om. Kroatien har sett stabilare ut än Argentina efter att man vann med 3–0 mot Messi och Co. Frankrike kommer gå för vinst och ett spel på fransmännens seger hos Bethard ger 2.20 gånger pengarna i skrivande stund.