Island – Kroatien

Island – Kroatien

Island

Förbundskapten: Heimir Hallgrimsson

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Halldorson

Saevarsson – Sigurdsson – Ingason – Magnusson

Gunnarsson – Hallfredsson

Gudmundsson – Sigurdsson – Bjarnason

Finnbogason

Kroatien

Förbundskapten: Zlatko Dalic

Startelvan

Formation 4-3-3

Subasic

Vrsaljko – Vida – Lovren – Strinic

Kovacic – Rakitic – Modric

Perisic – Kalinic – Mandzukic

Inför

Island har gått in i detta mästerskap och imponerat stort. Första matchen fick man med sig ett oavgjort mot Argentina och än en gång lyckades den lilla nationen att chocka världen. I andra mötet spelade man mot Nigeria där man förlorade med 2–0. Det var dock Island som styrde mötet i första halvlek och stod för hetast målchanser matchen igenom. En seg Sigurdsson missade även straff och spetsen i Island ser lite svag ut.

Efter att ha slagit Nigeria och Argentina med 2–0 respektive 3–0 ser Kroatien oerhört stabila ut och är ett av de lag som visar bäst form inför slutspelet. I truppen har man lyckats toppa formen på spelare i samtliga lagdelar. Vida och Lovren har dominerat där bak, Rakitic och Modric på mitten går som tåget och Perisic och Mandzukic levererar där framme. Man har bra bredd på sitt spel och har förmågan att hota ett försvar på många olika vis. Dalic har dock ut med att han kommer vila några nyckelspelare då man är klar för ett slutspel. Det återstår att se vilka.

Matchen

Ett Kroatien som har råd att rotera sin trupp mot ett Island som inte har något att förlora. Vi alla vet vad Island är kapabla till när de väl vill. I tillägg hamnade båda lagen i samma kvalgrupp till VM och Kroatien hade väldiga problem med Hallgrimssons mannar. En Modric, Rakatic eller Mandzukic på bänken skulle innebära en rejäl sänkning för Kroatien. Om så är fallet kan det bli en målsnål match där Kroatiens defensiv kontra Islands något uddlösa offensiv tar ut varandra. Ett Island kan dock på rätt dag forcera in ett mål och förbli kompakta där bak. Ett bet på att Island vinner i kombination med att det blir under 2.5 mål ger 6.3 gånger pengarna hos Bethard.