Sydkorea – Tyskland

Sydkorea – Tyskland

Sydkorea

Förbundskapten: Shin Tae-Yong

Startelvan

Formation 4-4-2

Seung-gyu

Yong – Young-gwon – Hyun-soo – Jin-su

Chang-hoon – Joo-ho – Ki – Jae-sung

Son – Hee-Chan

Tyskland

Förbundskapten: Joachim Löw

Startelvan

Formation 4-5-1

Neuer

Kimmich – Boateng – Hummels – Plattenhardt

Khedira – Kroos – Müller – Özil – Draxler

Werner

Inför

Sydkorea går in i sista omgången med noll poäng och har därför inte möjlighet att avancera till ett slutspel. Man har spelat 1–0 mot Sverige där man fick en straff mot sig och vidare 2-1 mot Mexiko. Man i båda matcherna visat upp en speltid där man eftersträvar fart och kondition. Man gillar att spela anfallsfotboll där Son är nyckelspelare.

Efter första förlusten mot Mexiko mötte man Sverige. Tyskland bytte ut stora delar av sin startelva, framförallt i backlinjen, vilket gav resultat för Tysklands offensiv. Defensiven ser fortfarande knackig ut när man fortfarande ser svag ut i omställningar mot sig. Resultatet blev 2-1 då Kroos lyckades slå in en frispark i slutminuterna. Det fanns glimtar av Tysklands potential men man är långt ifrån vad man kan vara. Boateng som fick två gula kort i matchen mot Sverige är avstängd.

Matchen

För ett Tyskland som måste vinna och måste komma in i sitt spel finns det bara ett sätt att tackla Sydkorea, all-in. Löw har inte lyckats få igång ett flytt i sin trupp som haltar på nästan alla lagdelar. Man lyckas inte producera mål och man lyckas inte täppa igen bakåt. En bra match mot Sydkorea är essentiellt för tyskarna. Man kommer satsa fullfjädrat framåt och i tillägg har koreanerna inte något att spela för förutom äran. Samtliga andra nationer har fått igång sina skyttar men Tyskland strular fortfarande med sin. Talangen Timo Werner såg hetare ut nu i sista matchen än tidigare. Ett bet på att Werner gör mål i matcher ger 1.90 gånger pengarna hos Bethard.