Mexiko mot Sverige

Mexiko – Sverige

Mexiko

Förbundskapten: Juan Carlos Osorio

Startelvan

Trupp

Formation 4-4-2

Ochoa

Layun – Salcedo – Moreno – Reyes

Guardado – Herrera – Dos Santos

Vela – Chicharito – Lozano

Sverige

Förbundskapten: Janne Andersson

Startelvan

Trupp

Formation 4-4-2

Olsen

Lustig – Jansson – Granqvist – Augustinson

Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg

Berg – Toivonen

Inför

Mexiko har vunnit sina två senaste matcher men ligger ändå inte säkra i båten. Man kan alltså vid en förlust i denna match missa ett slutspel. Mexikos bekymmer är att spela mot sämre lag. Man förlitar sig på det omställningsspel som vann dem matchen mot tyskarna. Mot Sydkorea blev man det spelledande laget men vann ändå med 2-1. Ett orostecken för Mexiko är defensiven med tanke på hur mycket målchanser ett motstånd som Sydkorea lyckades producera.

Sverige kommer från ett svidande nederlag mot Tyskland. Man hade 1-1 till slutet av matchen när man fick en frispark mot sig och som Kroos utnyttjade till fullo. Man såg oerhört stabila ut defensivt genom hela matchen och lyckades även producera en hel del målchanser. Sverige som vid vinst kan avancera till en åttondelsfinal och med revanchanda efter förra matchen kommer vara riktigt taggade. Kollektivet i Sverige ser oerhört starkt ut.

Matchen

Det är lite oklart om vilka som kommer bli det spelförande laget. Båda nationer föredrar att ligga defensivt kompakt och ställa om sitt spel. Mexiko lyckades i förra matchen mot Sydkorea dra på sig sju hörnor och åtta mot Tyskland. För ett Sverige är detta ett guldläge då man är vassare på fasta situationer. Sverige visade även fina omställningar mot Tyskland där Berg och Toivonen samarbetade fint. Forsberg har fortfarande i mina ögon en hel del att ge. Mexikos akilleshäl är deras defensiv som såg sårbar ut även mot Sydkorea. För Sverige är Mexiko, även i form, rätt sorts motstånd. Ett spel på att Sverige skulle vinna matchen ger 3.05 gånger pengarna hos Bethard.