England mot Belgien

England – Belgien

England

Förbundskapten: Gareth Southgate

Startelvan

Formation 3-4-2-1

Butland

Walker – Stones – Jones

Trippier – Henderson – Dier – Rose

Sterling – Alli

Kane

Belgien

Förbundskapten: Roberto Martinez

Startelvan

Formation 3-4-2-1

Courtois

Alderweireld – Boyata – Vertonghen

Meunier – Dembélé – Fellaini – Chadli

Hazard – Tielemans

Lukaku

Inför

England inledde VM med att slå Tunisien med 2–1 där stekheta Harry Kane gjorde i mål matchen slutskede. I andra omgången totaltkrossade man Panama med VM:s hittills största seger. Man hade 5–0 redan i halvlek och efter slutsignalen blev resultatet 6–1. Kane gjorde ytterligare 3 mål och gick upp som skytteligaledare i hela VM. Även om Panama inte är någon måttstock har man ändå fått igång ett offensivt flyt inför sista och avgörande omgången.

Det är ett lika målglatt Belgien som England ska få möta. I tidigare matcher har man spelat 3–0 mot Panama och 5–2 mot Tunisien. Lukaku skjuter in sig på fyra mål och ligger därför två bakom Kane. Eden Hazard har kommit igång och visar bättre form än under hela säsongen i Premier League. Defensivt har Belgien släppt in två mål, samma som England, men har heller inte haft speciellt svårt motstånd. Detta blir första mötet för båda lagen där defensiven verkligen prövas.

Matchen

Det kommer bli en tokoffensiv match där det är två lag som båda har fått igång sin målproduktion till fullo. Både Kane och Lukaku som toppar skytteligan i VM är fullt kapabla till att hitta målchanser i kvalitativa försvar som respektive lag besitter. Man backas också upp av stjärnspelare i varje lag. De Bruyne, Hazard och Mertens respektive Lingaard, Sterling och Rashford. England har visat sig vara grymt effektiva på fasta situationer vilket kommer vara en nyckel för britterna i matchen. Belgien ser ändå snäppte vassare ut, än om man dras med visa skavanker. Ett kombinationsspel på Belgien och att det blir över 2.5 mål i matchen ger 4.70 gånger pengarna hos Bethard.