Senegal mot Colombia

Senegal – Colombia

Senegal

Förbundskapten: Aliou Cissé

Startelvan

Formation 4-3-3

N’Diaye

Sabaly – Koulibaly – Sane – Gassama

Gueye – N’Diaye- N’Diaye

Sarr – Niang – Mané

 

Colombia

Förbundskapten: José Pékerman

Startelvan

Formation 4-2-3-1

Ospina

Arias – Sánchez – Mina – Mojica

Barrios- Uribe

Cuadrado – James – Quintero

Falcao

Inför

Senegal, trots sin fina insats mot Japan, kommer med en oavgjord och en vinst nu till sista mötet mot Colombia. I första matchen valde Cissé att köra en mer offensiv 4-3-3 uppställning vilket ledde till luckor i sin defensiv. Mot Polen körde man en 4-4-2 med fokus på omställningsspel och lyckades kamma hem 2-0. På kanterna har man Mané och Sarr som båda är fruktansvärt bra kontringsspelare.

I första omgången möte man Japan, en match som inte kunde börja sämre för Colombia. Efter bara några minuters spel fick man Carlos Sánchez utvisad och en straff mot sig och matchen slutade 2–1 till Japan. I andra matchen hämtade man sig och slog Polen med imponerande 3–0. Rodriguez och Quintreo spelade kreativ, offensiv fotboll och tillsammans med Cuadrado var man ständigt ett hot mot Polen. Centralt defensivt ser man starka ut med Sanches och Mina som båda gjorde fina insatser.

 Matchen

Senegal kommer antagligen låta Colombia att föra spelet och lita på att sitt omställningsspel, precis som mot Polen. Cissé kommer försöka att inte släppa på för mycket ytor när man har Falcao, Rodriguez och Quintero mot sig. Colombias defensiv ser stark ut centralt men med Arias och Mojica kontra Mané och Sarr kan man få väldiga problem att stoppa Senegals kantspringare. Colombia som har tre poäng är pressade att vinna då Polen eller Japan fortfarande kan gå om och knipa andra platsen. Matchen kommer antagligen bli tight och ett vinstberoende Colombia kommer antagligen släppa lite ytor där bak. Senegals offensiv är bra nog att kunna hota och få in ett mål även om Colombia känns starka. Bethards odds på att båda lagen gör mål ligger just nu på 1.86 gånger pengarna.