World cup- 16 Preview

Efter två väldigt intensiva veckor med gruppspelsmatcher är gruppspelsfasen i VM 2018 nu över och 16 lag ska nu göra upp om det efterlängtade VM-guldet. Först ut är åttondelsfinalerna och det går minsann inte att klaga på underhållningen som vi av allt att döma kommer att bjudas på närmsta. Att Sverige dessutom finns kvar i turneringen gör det hela extra roligt, såklart.

Frankrike – Argentina

Slutspelet rivstartar med den kanske allra mest heta matchen redan i den första åttondelsfinalen när Frankrike tar sig an det regerande finallaget Argentina. Efter ett svagt gruppspel är det inte helt klart glasklart var Argentina står just nu, medan Frankrike har sett relativt starka ut under sina tre inledande matcher i mästerskapet. 2009 var senast lagen spelade mot varandra, då i en träningslandskamp som Argentina vann med klara 2-0.

Hos Bethard är Frankrike klara favoriter till att vinna matchen under ordinarie tid till 2,40 gånger insatsen. Oddset på Argentina är 3,40 gånger pengarna och att matchen ska gå till förlängning betalar 3,00 gånger din insats.

Matchstart: 16:00, lördag 30/6

TV-kanal: C More Sport, TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Uruguay/Portugal

Uruguay – Portugal

Det går inte att blunda för hur imponerande Uruguay såg ut under gruppspelet, med tre raka segrar och noll insläppta mål i en visserligen överkomlig grupp. Det är faktiskt som så att Uruguay nu är det enda lag som inte har släppt in något mål än. Det imponerar. Nu ställs försvaret dock mot den tuffaste av utmaningar, när Cristiano Ronaldo står på andra sidan. Portugisen lär vara väldigt sugen på att utöka sin målskörd i turneringen. Med fyra mål ligger han fortsatt ett mål bakom Harry Kane i skytteligan.

Bethard håller det här som det jämnaste mötet på förhand. 2,80 gånger insatsen på rak vinst för Uruguay eller 3,05 gånger insatsen på rak seger för Portugal vittnar om att det är vidöppet inför den här åttondelsfinalen. 2,85 gånger din insats på att matchen går till förlängning är också värt att ta med sig.

Matchstart: 20:00, lördag 30/6

TV-kanal: SVT 1 (SVT Play, C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Frankrike/Argentina

Spanien – Ryssland

Spanien har visserligen släppt in på tok för många mål i gruppspelet, men har på det hela taget imponerat med ett lovande anfallsspel och en farlig anfallare i Diego Costa längst fram. I åttondelsfinalen väntar Ryssland och värdnationen kan nog få det väldigt svårt här. Efter två enkla vinster i inledningen av VM 2018 förlorade laget mot Uruguay i sista gruppspelsomgången och gav då sken av att vara ett svagt lag mot lite bättre motstånd.

1,57 gånger insatsen är oddset på rak spansk seger, medan en rysk sådan ger hela 6,80 gånger dina investerade kronor. Att matchen går till förlängning ger hos Bethard 3,85 gånger insatsen.

Matchstart: 16:00, söndag 1/7

TV-kanal: SVT 1 (SVT Play, C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Kroatien/Danmark

Kroatien – Danmark

Kroatien kan vara det lag som har imponerat allra mest under gruppspelet, med bland annat en tung 3-0-vinst mot Argentina i bagaget. Det kroatiska landslaget har länge setts som en skön outsider till mästerskapets stora fotbollsnationer och kanske är det äntligen dags för all den kroatiska talangen att få utdelning? Det ser åtminstone lovande ut efter gruppspelet. Nu väntar ett tufft Danmark, som är väldigt svåra att göra mål på. Inför turneringen hade laget fyra raka matcher utan insläppt mål och danskarna har sett välorganiserade ut även i inledningen av VM 2018. Det kan mycket väl bli tätt och jämnt här.

Trots det håller Bethard kroaterna som klara favoriter där den raka vinsten ger 1,95 gånger insatsen. Den danska segern under full tid ger 5,10 gånger pengarna, medan en förlängning i matchen skulle resultera i en utbetalning på 3,25 gånger investerade kronor.

Matchstart: 20:00, söndag 1/7

TV-kanal: C More Fotboll, TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Spanien/Ryssland

Brasilien – Mexiko

Frågan är om Mexiko kan resa sig efter käftsmällen mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen? Att förlora med hela 3-0 kan inte vara särskilt roligt, alldeles oavsett om man tidigare besegrat Tyskland i turneringen. Det svider. Nu väntar dessutom VM-historiens mest framgångsrika lag någonsin, Brasilien. Efter sju poäng i gruppspelet är känslan att brassarna är redo att växla upp nu när vi kliver in i slutspelsfasen av VM 2018.

När det gäller vilket lag som ska ta sig till kvartsfinal har Bethard en mycket tydlig favorit. Brasilien ger 1,22 gånger insatsen att gå vidare, medan samma spel på Mexiko är 4,10 gånger investerat kapital.

Matchstart: 16:00, måndag 2/7

TV-kanal: SVT Play (SVT Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Belgien/Japan

Belgien – Japan

Trots att laget har använt sig av 21 spelare under gruppspelet har Belgien på intet sätt slarvat med prestationerna så här långt. Idel vinster i gruppspelet och solklar gruppseger gör at laget nu får en relativt enkel lott i åttondelsfinalerna. Känslan är väl ändå att Japan är det svagaste kvarvarande laget i VM 2018? Efter två starka inledande matcher såg japanerna direkt svaga ut mot avsågade Polen i sista matchen, någonting som oroar inför utslagsmatcherna.

Belgien är åttondelsfinalernas största favorit enligt Bethard och ger 1,11 gånger insatsen att ta sig vidare. Japan att slå ut Belgien ger 6,30 gånger investeringen.

Matchstart: 20:00, måndag 2/7

TV-kanal: SVT 1 (SVT Play, C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Brasilien/Mexiko

Sverige – Schweiz

Alla är överens om att Sverige har fått en motståndare som går att rubba i åttondelsfinalen. Schweiz må vara ett välorganiserat, defensivt starkt och på det hela taget svårslaget lag, men det är å andra sidan inte Brasilien som väntar här. Kanske kan Sverige ta sig till sin första kvartsfinal i ett världsmästerskap sedan 1994?

Bethard är relativt optimistiska och ger 1,95 gånger pengarna att ta sig vidare. Schweiz att slå ut Sverige betalar 1,83 gånger insatsen.

Matchstart: 16:00, tisdag 3/7

TV-kanal: TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Colombia/England

Colombia – England

Det spekulerades i om England hellre ville hamna på den här slutspelshalvan för att få lättare motstånd i fortsättningen av turneringen. Det må vara sant, men att stöta på Colombia i en åttondelsfinal är sannerligen inte enkelt. Det här känns som ett mycket hett möte på förhand och om Colombia prickar rätt i sin prestation kan engelsmännen få kämpa ordentligt. 2014 nådde sydamerikanerna kvartsfinal. Är det läge att toppa den prestationen nu?

Bethard håller trots det England som favoriter och ger 2,15 gånger insatsen på engelsk seger under full tid. Samma spel på Colombia ger 4,05 gånger insatsen, medan att matchen går till förlängning betalar 3,15 gånger insatsen.

Matchstart: 20:00, tisdag 3/7

TV-kanal: C More Fotboll, TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell kvartsfinal: Sverige/Schweiz

BETTA NU – KLICKA HÄR