VM 2018 – Quarter Finals

VM 2018

Efter första omgången i VM-slutspelet kan vi konstatera att skrällarna fortfarande trillar in. Spanien får nu lämna VM till förmån för ryssarna och Sverige höll undan 1–0 mot Schweiz. Det kommer bjudas på ett par riktigt heta matcher där kanske Brasilien mot Belgien sticker ut bland mängden. Längtan efter helgens matcher är verkligen påtaglig nu när matchfrekvens börjar trappas ner.

Uruguay – Frankrike

Det är ett Uruguay som fortsätter att leverera defensivt även in i slutspelet. Efter noll insläppta i gruppspelet fick man Portugal i en åttondelsfinal där man vann med 2–1. Även om man fick stor press mot sig lyckades man ändå hålla undan med endast 1–0 och då på en fast situation av Pepe. Uruguays spets Cavani som också var dubbelmålskytt i åttondelsfinalen blev skadad i matchen och är oklar om han kommer till start. Ett tapp som definitivt kommer svida även om man besitter Suarez.

Frankrike kommer från den målrikaste åttondelsfinalen mot Argentina. Man ser otroligt starka ut offensivt och framförallt tvåmålsskytten Mbappe har verkligen hittat fram till målet. Ett orostecken är dock defensiven då man lät ett Argentina göra tre mål och producera ännu fler chanser där till. Men man ser ändå en glöd i det franska landslaget som ingen än så länge har lyckats släcka, och nu har man även börjat producera mål. Man kan bli riktigt farliga.

Ett glödhett Frankrike mot ett strukturerat Uruguay bäddar för en fin kvartsfinal. Bethard ser fransmännen som favoriter till avancemang och ger dessa oddset 2.00 gånger pengarna. För ett spel på Uruguay får man nöja sig med 4.60 gånger pengarna.

Matchstart: 16:00, lördag 6/7

TV-kanal: SVT 1, (SVT PLAY)

Motstånd i en eventuell semifinal:

Brasilien – Belgien

Brassarna kommer från åttondelen med en betryggande vinst i bagaget. Mot mötet med Mexiko lyckades man hålla nolla samtidigt som gjorde två mål. Även om första halvlek blev en relativt jämn historia vaknade man till i andra och dominerade resten av matchen. I Neymar och Willans kombinationsspel på första målet visade man den fart och kreativitet man lärt känna hos det Brasilianska landslaget. Firminho gjorde till slut 2–0-målet i slutminuterna. Känslan är fortfarande att Brasilien inte riktigt fått igång sitt offensiva spel.

Belgien trodde sig ha fått en drömlottning när Japan stod som motståndare i åttondelen. I första halvlek var det en böljande matchbild med chanser åt båda håll, dock inget målgivande och man gick in i paus med 0–0. Andra halvlek startade med en käftsmäll då belgarna släppte in både ett och två mål. Roberto Martinez gjorde ett par snabba byten med bland annat Fellaini vilket gav resultat direkt. Med inläggspel som kort i hand lyckades man först reducera med en precisionsnick av Vertonghen och sedan en mer bråtig nick av inbytte Fellaini. Man lyckades slutligen spela in slutresultatet 3–2 i 94:e matchminuten. Vansinnigt starkt av Belgien som visar att de kan ändra en matchbild.

Bethard håller ett mer stabilt Brasilien som favoriter till vinst vid fulltid. Oddset ligger på 2.15 för en rak på brassarna medans Belgiens sätts till 3.65. Att matchen skulle bli oavgjord och gå till en förlängning ger 3.50 gånger pengarna.

Matchstart: 20:00, lördag 6/7

TV-kanal: C More Fotboll, TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell semifinal:

Sverige – England

Sverige har verkligen imponerat under denna VM-turnering då man kommer som gruppsegrare ur grupp F innehållande Tyskland och Mexiko. I åttondelen skulle Schweiz stå på andra sidan planhalvan som motståndare. Svenska landslaget visar på nytt att det är kollektivet som vinner matcher och man ser välorganiserade ut. Defensiven sitter och man lyckades utmanövrera både Shakiri och Xhaka på ett utomordentligt sätt. Avsluten är fortfarande under kritik och 1–0 till Sverige är ett blygsamt resultat med tanke på vad man producerade framåt. Det var en fin intention av Emil Forsberg som inkasserar sitt första mål i turneringen.

England fick det knepigt mot Colombia och först efter straffar kunde man säkra avancemang. Ur gruppen var det en trevande vinst mot Tunisien, målkalas mot Panama och uddamålsförlust mot Belgien. Man är likt Sverige otroligt starka på huvudet och Granqvist och Olsson kommer få händerna fulla på Englands fasta. Mot Colombia, en match som i och för sig präglades av avbrott, hade man svårt att hitta sitt spel. Kane föll ner i en nummer 10-roll och plockade boll medans Sterling sprang i djupet. Möjlig att en justering där kan göra England något vassare.

Inte helt oväntat går England in som favoriter och Bethard erbjuder 1.83 gånger insatsen på en eventuell engelsk vinst. Sverige med utgångspositionen underdog får oddset på 4.80 gånger pengarna på en vinst. En position som Sverige inte tackar nej till.

Matchstart: 16:00, söndag 7/7

TV-kanal: SVT 1, (SVT PLAY)

Motstånd i en eventuell semifinal:

Ryssland – Kroatien

Värd- och skrällnationen Ryssland ångar på som tåget genom sitt hemland. Man kom från gruppspelet med segrar mot Saudiarabien och Egypten med 5–0 respektive 3–1 och har levt upp och förbi samtliga förväntningar. Man förlorade när man var klar för gruppspel mot Uruguay. Man fick möta Spanien i en åttondelsfinal och man gjorde det bra. Man satsade stenhårt defensivt där man innan kört på offensivt och lyckades ta sig till straffar. Bör tilläggas att Spanien stod för en blek insats. Men man chockade hela fotbollsvärlden slog ut stornationen och avancerade till en kvartsfinal. Vapnet mot Kroatien är att slå ut deras mittfältsmotor, Modric.

Kroatien, likt Ryssland, tog sig också vidare via straffar efter sin kanske svagaste insats än så länge i detta VM. Danmark gjorde en jättematch där man rivstartade med ett mål efter 57 sekunder. Kroatien reducerade lika snabbt med ett mål i minut 3:37. Även om lagen lyckades slå ett VM-rekord stagnerade matchen och resultatet höll sig till straffläggning. Efter en riktigt rysare där målvakterna sinns emellan lyckades rädda fem av tio straffar lyckades Kroatiens avancera. Kroatien visade svaghetstecken när man blev avväpnande av Danmarks presspel på deras mittfält. Där man tidigare hade fart och kreativitet blev man istället av med boll och tafatta. Något som inte får hända mot ett Ryssland på hemmaplan.

Bethards favoritskaps läggs på Kroatien vars odds på en rak vinst ligger på 2.20 gånger pengarna. Rysslands odds ligger aningen högre på 3.90 gånger insatsen. Ett spel på en eventuell förlängning ligger på oddset 3.10.

Matchstart: 20:00, söndag 7/7

TV-kanal: C More Fotboll, TV4 (C More Play)

Motstånd i en eventuell semifinal

BETTA NU – KLICKA HÄR