Vilka lag går vidare från Europa League?

Efter förra veckans inledningsmöten i Europa Leagues playoff till åttondelsfinalerna ska det avgöras vilka åtta lag som går vidare på torsdag kväll. Läs mer om några av kvällens höjdpunkter.

16 lag ska reduceras till åtta i Europa Leagues playoff till åttondelsfinalerna på torsdag kväll och bland dem hittar vi bland annat Viktor Gyökeres Sporting Lissabon. Här är fyra högintressanta matcher att titta närmare på.

 

SVENSKE PANSARVAGNEN TRÄFFAR IGEN?

Sporting Lissabon är definitivt i förarsätet inför returmötet hemma mot schweiziska Young Boys efter att ha fått med sig 3-1 från bortamötet i Bern förra veckan. Viktor Gyökeres målform är glödhet den här säsongen. Han svarade för ett mål mot Young Boys och har hittat nätet sex gånger på sina fyra senaste matcher. Sett över alla tävlingar har han gjort 28 mål och elva assist – vilken succé han gör! Sporting är mycket hemmastarka och har vunnit alla sina hemmamatcher den här säsongen förutom en mot Atalanta. Till oddsen.

 

JÄMNT SKÄGG INFÖR RETUREN

Roma och Feyenoord känner till varandra mer än väl då de möts ikväll för femte gången i Europaspelssammanhang på mindre än två år. Roma har det psykologiska övertaget efter att ha besegrat holländarna i finalen av Conference League 2022 och slagit ut dem i kvartsfinalen av Europa League förra året. Förra veckans inledningsmöte var en jämn affär som slutade 1-1 och det lär säkerligen bli ännu en tät match i Rom ikväll. Oddsen pekar dock på att Roma går vidare.

 

KAN TOULOUSE VÄNDA MOT ALLA ODDS?

Benfica fick med sig 2-1 från förra veckans möte mot Toulouse hemma i Lissabon, men det satt hårt inne. Benfica hade spelövertaget och flest målchanser men de lyckades inte ta vara på sina chanser. Dödläget bröts dock i den 68:e minuten efter ett mål på straff av Ángel Di María, men Toulouse kvitterade sju minuter senare och såg ut att få med sig ett oavgjort resultat inför returmötet. Men så blev det alltså inte, för Benfica tilldelades ännu en straff i matchens 98:e minut vilken Di María såg till att konvertera. Upplagt för en spännande upplösning ikväll. Oddsen hittar du här.

 

SEGLAR MARSEILLE I HAMN?

Efter 2-2 mellan Shaktar Donetsk och Marseille på neutral mark förra torsdagen väntar ett spännande returmöte i Marseille ikväll, men det blir med en ny tränare för Marseille då Gennaro Gattuso sparkades efter en rad av dåliga resultat och en föga imponerande nionde plats i Ligue 1. Mötet förra veckan var Shakhtar Donetsks första tävlingsmatch på över två månader och får ses som ett bra resultat för det ukrainska laget, men att vinna på Stade Vélodrome ikväll lär bli en betydligt tuffare uppgift. Ta mig till oddsen.

På vår fotbollssida hittar du alla oddsen på Europa League och självklart kan du betta live.