Allt om Carabao Cup-finalen

Chelsea och Liverpool gör upp i finalen av engelska ligacupen på söndag. Läs mer om finallagen i vår blogg.

Förväntningarna är alltid skyhöga när det ska spelas final på Wembley och på söndag ska den engelska ligacupen – Carabao Cup avgöras inför 90 000 röd-blåfärgade fans och Bethard har oddsen.

STRAFFAVGÖRANDE IGEN?

Sex ligacupfinaler i historien har gått till straffar och Liverpool har varit inblandade i fyra av dessa (tre segrar och en förlust) och Liverpools tre senaste framträdanden i denna storfinal har avgjorts på straffar.

2022 möttes lagen både i finalen av Carabao Cup så väl som i finalen av FA-cupen. Båda finalerna gick till straffar och Liverpool vann dem båda. Så verkligen tungt för Chelsea efter att ha förlorat var och en av sina fem senaste stora inhemska cupfinaler.

Söndagens final kan mycket väl komma att avgöras på straffar också. Om man tittar på de senaste tio mötena mellan de två klubbarna har sju slutat oavgjort (inom ordinarie matchtid), fyra av dem blev mållösa (inom ordinarie matchtid) och endast 1,8 mål har gjorts per match i genomsnitt (inom ordinarie matchtid).

Men det blev hela fem mål när dessa två lag möttes i Liverpool för drygt tre veckor sedan, då Liverpool vann med 4-1 i Premier League och satte punkt för en svit på sju oavgjorda matcher (inom ordinarie tid) i rad mot Chelsea sett över alla turneringar.

Chelsea spelar i sin 10:e ligacupfinal efter att ha vunnit fem och förlorat fyra, medan det är Liverpools 14:e framträdande i ligacupfinalen – fler än något annat lag i historien och de har vunnit tävlingen nio gånger, vilket också är rekord.

INFÖR FINALEN

Premier League-ledarna Liverpool har dock betydande skadeproblem inför finalen, med nyckelspelare som Alisson, Trent Alexander-Arnold, Thiago, Curtis Jones och Diogo Jota bland andra på skadelistan, medan det är tveksamt om David Nunez och Mohammed Salah kommer att kunna delta.

Men även Chelsea har en lång skadelista inför helgens cupfinal och kommer bland annat att sakna Benoit Badiashile, Reece James, Romeo Lavia, Marc Cucurella, Wesley Fofana och det är osäkert om Thiago Silva kommer att vara med.

AKTUELL FORM

Chelsea, som har haft en mycket skakig säsong hittills, bör känna sig känna sig bättre till mods inför mötet med Liverpool efter att nyligen ha slagit både Aston Villa och Crystal Palace borta och stod för en riktig kämpainsats i 1-1-matchen mot Manchester City förra helgen. Till skillnad från Liverpool bör Chelseas spelare ha mer energi inför finalen eftersom de inte hade någon match i mitten av veckan.

Liverpool toppar Premier League och har full fart framåt på alla fronter. Laget har bara förlorat två matcher på hemmafronten den här säsongen och de kom mot Tottenham och Arsenal. Laget har vunnit sina tre senaste matcher i Premier League och gjort 11 mål och bara släppt in tre.

VEM KOMMER ATT LYFTA POKALEN?

Det här är en match som verkligen kan gå åt båda hållen. Spelbolagen ser Liverpool som knappa favoriter och de har också det psykologiska övertaget när det gäller att vinna titlar. Men det här är en final där allt kan hända och Chelsea kanske är lite mer hungriga än Liverpool.

Hitta alla odds på finalen av Carabao Cup här. Och naturligtvis kan du spela live eller använda vår spelbyggare för att sätta ihop din alldeles egna spelkupong.

Vi hoppas på spänning, underhållning och massor av mål!