FA-cupens kvartsfinaler avgörs i helgen!

En stor fotbollshelg står för dörren med fyra spännande kvartsfinaler i FA-cupen, dessutom ska Svenska Cupens finallag ska tas fram.

I helgen kommer åtta lag att göra upp om semifinalplatser när FA-cupen går in i kvartsfinalfasen.

Wolves tar sig an Championship-laget Coventry i lördagens tidiga avspark. Senast dessa två lag möttes i en tävlingsmatch var för nästan tio år sedan, så det finns ingen färsk statistik att gå efter vad gäller inbördes möten.

Coventry, som för närvarande ligger på åttonde plats i Championship, har inte spelat i Premier League sedan säsongen 2000/01, men de kom väldigt nära förra året när de förlorade finalen i the Championship mot Luton. Ta mig till oddsen.

Senare på eftermiddagen tar Manchester City emot ett Newcastle United som har förlorat 15 av sina 16 senaste bortamatcher mot City i alla turneringar, inklusive de nio senaste i rad. Trots Newcastles dåliga form den här säsongen lyckades de slå ut både Manchester City och Manchester United ur EFL-cupen innan de åkte ut mot Chelsea i kvartsfinalen.

Manchester City har vunnit i detta skede de senaste fem säsongerna och kan bli det första laget i FA-cupens historia att nå semifinal sex år i rad. Här är oddsen.

Chelsea tar sig an Championship-ledarna Leicester City på söndag eftermiddag och statistiken talar tydligt för Chelsea, som har gått vidare från sju av sina åtta tidigare FA-cupmatcher mot Leicester. Den enda förlusten kom i det senaste mötet, FA-cupfinalen 2021, när Leicester besegrade Chelsea med 1-0 och vann sin första FA-cuptitel någonsin.

Leicester har bara vunnit en av sina 13 senaste bortamatcher mot Chelsea sett över alla tävlingar (4 oavgjorda och 8 förluster), medan Chelsea har nått semifinal i tävlingen fem gånger de senaste sju åren. Å andra sidan har Leicester vunnit sju av sina åtta senaste bortamatcher i FA-cupen, inklusive de fyra senaste. Till oddsen.

Sist men inte minst väntar ett klassiskt fotbollsmöte när Manchester United tar emot Liverpool på Old Trafford.

Detta blir den 15:e gången som Manchester United och Liverpool möts i FA-cupen och United har gått vidare tio gånger mot Liverpools fyra, men United är inte United från glansdagarna och Liverpool har gått som tåget under Klopp.

United vann dock det senaste hemmamötet mot Liverpool förra säsongen och de slog också ut dem i deras senaste FA-cupmöte 2021. Totalt sett har Manchester United slagit ut Liverpool fler gånger än någon annan motståndare. Hitta oddsen här.

 

Svenska cupen börjar också närma sig sitt klimax med två heta semifinaler i helgen. Vilka lag kommer att ta sig till final?

Halmstad har gjort bra ifrån sig under årets cupresa och är obesegrade efter fyra matcher. Laget har dock bara gjort ett mål i var och en av deras tre senaste. Och mer än ett mål kommer de troligtvis behöva för att vinna mot Malmö FF hemma i eftermiddag. Malmö har stänkt in hela 16 mål och bara släppt in tre i cupen och Halmstad inte har besegrat MFF på Örjans Vall sedan 2002. Till oddsen.

Och det vankas ett hett Stockholmsderby på söndag då AIK gästas av Djurgården. AIK har vunnit detta prestigemöte sju av de senaste tio gångerna hemma (1 oavgjord, 2 förluster), men Djurgården har visat på riktigt fin form i Svenska Cupen och har vunnit sina fyra cupmatcher med totalt 13-0. Ta mig till oddsen.

Här är alla odds på FA-cupen, och odds på Svenska Cupen. Spela live eller prova spelbyggaren.