Huvudrundan i Handbolls-EM inleds ikväll

Det inledande gruppspelet är färdigspelat och nu väntar den desto spännare och jämnare huvudrundan. Läs mer om Handbolls-EM och vad som väntar det svenska landslaget den kommande veckan.

Handbolls-EM har bjudit på några riktiga överraskningar i den första veckan av Handbolls-EM. Vem hade trott att Färöarna skulle ta en poäng mot Norge och att Schweiz skulle skrälla genom att spela oavgjort mot en av favoriterna till EM-guldet – Frankrike?

Men turneringens största fiasko har dock Spanien svarat för, då de sensationellt slogs ut redan i gruppspelet efter en storförlust mot Kroatien och bara en poäng mot Österrike igår. Spanien som tagit sig till final i de fyra senaste europamästerskapen och vunnit två av dem!

Sverige gick planenligt vidare som gruppvinnare i inledningsrundan, men det blev svettigare än väntat mot Nederländerna i måndags – en match som bjöd på hög dramatik in i det sista då Palickas fina räddningar i matchens slutminut såg till att Sverige fick med sig en tvåpoängare som kan visa sig vara mycket viktig i turneringens nästa fas.

Huvudrundan kör igång redan ikväll och då börjar turneringen på riktigt allvar och självklart hittar du oddsen hos Bethard.

Den stundande huvudrundan är uppdelad i två grupper som består av sex lag vardera, där gruppettan och tvåan går vidare till semifinal och grupptreorna gör upp om femte och sjätte plats.

Sveriges grupp 2 har en stark nordisk prägel och inkluderar både världsmästarna Danmark och Norge, så vi kan se fram emot ett par häftiga nordiska derbyn den kommande veckan. Gruppens övriga lag inkluderar Slovenien, Nederländerna och Portugal.

Sveriges matcher i huvudrundan

Onsdagen 17 januari: Slovenien – Sverige kl. 20.30.

Fredagen 19 januari: Danmark – Sverige kl. 20.30.

Söndagen 21 januari: Sverige – Portugal kl. 18.00

Tisdagen 23 januari: Norge – Sverige kl. 20.30.

Danmark, Sverige och Slovenien fick alla med sig två poäng från det inledande gruppspelet, men Danmark leder gruppen på grund av bäst målskillnad.

Grupp 1 fastställdes igår kväll toppas av Ungern och Frankrike med två poäng vardera, följt av Kroatien och Österrike som fick med sig en poäng samt Tyskland och Island som står på noll poäng med negativ målskillnad. Matcherna i grupp 1 inleds på torsdagen.

Alla handbollsmarknaderna hittar du hos Bethard.