Melodifestivalen är tillbaka med deltävling 4!

Mellotåget tuffar på i rask takt och har anlänt i Eskilstuna inför deltävling fyra som ska avgöras i på lördag.

Sex av de tio finalplatserna är redan bokade och på lördag ska ytterligare två bidrag läggas till den exklusiva skaran. Oddsen hittar du hos bethard.com.

Den Melodifestivaldebuterande artisten och låtskrivaren Albin Tingwall går ut först i lördagens deltävling med låten Done getting over you som ska vara något av en poppig danslåt. 20-åringen från Sigtuna fick sitt genombrott när han deltog i Idol 2022 och slutade som tvåa. Oddsen pekar just nu på att han går vidare till finalkvalet.

Med låten 30 km/h kan vi förvänta oss snabb epa-dunk från 23-åriga debutanten Lia Larsson. Moratjejen är en välkänd Tiktokare och fick sitt genombrott som artist med debutsingeln Va Sa ’Ru (Russin På Russin Av) som hon släppte i slutet av 2022.

Arvikas stolthet – Dotter debuterade i Melodifestivalen 2018 och i år deltar hon för fjärde gången som artist. Som bäst har hon kommit tvåa med låten ”Bulletproof” år 2020 – en låt som sedermera tog en förstaplats på Svensktoppen. I år hoppas hon på att gå hela vägen med låten It’s not easy to write a love song. Hon är favoriterna till att gå vidare till finalen.

Det kommer att bli spännande att se svenska metal-duon Scarlets framträdande på lördag kväll. Den spök- och vampyrsminkade duon är känd för sina teatraliska konserter och debuterar i årets Melodifestival med bidraget Circus X. Även fast de debuterar i den här tävlingen så är det här en rutinerad duo som bildades redan 2018. Bandet har sedan dess fått miljontals med strömningar och framträtt på ledande rockfestivaler.

Det folkkära dansbandet Lasse Stefanz är tillbaka i Mellon efter 13 års frånvaro med danslåten En sång om sommaren. Bandet bildades redan 1967 och har sedan dess spelat in omkring 800 låtar och haft en hel drös med svensktoppsettor under årens lopp. Senast de var med i Melodifestivalen åkte de ur direkt i deltävling fyra. Kommer de ta sig längre den här gången?

Melodifestivalveteranen Danny Saucedo tävlar för femte gången i Mellon (varav en med E.M.D) och har tagit sig till final varje gång. Han är känd som den evige tvåan eftersom han har slutat på andra plats två gånger och på tredje plats en gång. Denna populära och välmeriterade artisten förtjänar verkligen att gå hela vägen och han är inte bara favorit till att vinna den här deltävlingen, men är även en av storfavoriterna till att ta hem hela tävlingen med låten Happy that you found me.

Alla odds på Melodifestivalen på bethard.com.