Sista finalplatserna står på spel i Mellon

Efter fyra fantastiska deltävlingar har Melodifestvalens turné anlänt till Löfbergs Arena i Karlstad där de fyra sista finalisterna ska utses på lördag kväll.

Två av lördagens sex artister går vidare till final och direkt efter lördagens femte deltävling kommer dessutom bidragen som kom trea och fyra i varje deltävling att få en andra chans att ta sig till finalen via ett finalkval, i vilket de två högst placerade bidragen går till finalen i Stockholm som avgörs den 9 mars. Hitta alla odds på Melodifestivalen hos bethard.com.

I förra helgens deltävling gick Melloveteranerna Danny Saucedo och Dotter som väntat vidare direkt till final. Vilka två bidrag är favoriter till att ta de sista finalplatserna i helgens sista deltävling? Vi tar en titt på startfältet.

Deltävling fem inleds med den norska tvillingduon Marcus & Martinus som gjorde stor succé i förra årets Mello då de kom tvåa i finalen. I år är de tillbaka med låten Unforgettable och de är för närvarande storfavoriter till att inte bara vinna den här deltävlingen, men även finalen. Bröderna är bland annat kända för att ha vunnit svenska versionen av Masked Singer 2022.

Artisten, låtskrivaren och skådespelaren Chelsea Muco står för kvällens andra bidrag Controlla och är en av kvällens fyra debutanter i tävlingen. Denna mångsidiga talang är en av de mest framgångsrika svenska afrobeat-artisterna just nu och har medverkat i diverse musikprojekt. Tittar man på oddsen så är hon dock en outsider till att gå vidare.

Kvällens andra debutant i Mello-sammahang är musikern, sångaren och gitarristen Jay Smith som går tillbaka till sina rötter med sitt bidrag Back to my Roots. Och sina rötter har han i americana- och countryinspirerad musik. Jay Smith är bland annat känd för att ha vunnit Idol 2010 och han tippas att gå vidare till lördagens kvalfinal.

Svenska dragshow- och makeup-artisten Elecktra, även känd som Robin Werner, fick sitt genombrott i Drag Race Sverige 2023, där han framförde låten ”Unna daj (synd å slänga ju)” – en låt som har fått över 30 miljoner visningar på Tiktok. Nu tar han sig an Mellon med uppföljaren Banne maj. Kommer han att ta sig till final eller kvalfinal då? Inte om man ska tro på oddsen.

Sista debutanten ut i kvällens deltävling är sångerskan Annika Wickihalder – en artist med en kraftfull röst som blandar soul, gospel och pop. Förra året släppte hon sin debut-EP Hollow och i år debuterar hon alltså i Mellon med låten Light.

Hiphopduon Medina är tillbaka årets Mello efter att ha gjort comeback för två år sedan. 2022 slutade de på en fin tredje plats i finalen och de är också en av favoriterna till att gå vidare direkt till finalen i Stockholm. Att säga att Medina är populära är ett understatement för de har fått över 350 miljoner strömningar under årens lopp. Duon har skapat sin egen musikgenre som är en blandning av orientaliska rytmer, hiphop-influerade beats och reggae och de kallar den för ”Haffla music”. Årets bidrag heter Que sera, så det blir som det blir med andra ord.

Hitta alla odds på Melodifestivalen på bethard.com.

Mycket nöje!