Finaldags i Melodifestivalen!

Den årliga folkfesten når sitt klimax på lördag då Melodifestivalens final ska avgöras. Vem kommer att representera Sverige i Eurovision i maj?

Så var det Mellofinal helt plötsligt. Efter fem deltävlingar och finalkval har 30 bidrag sållats ner till 12. På lördag ska vinnaren som ska representera Sverige i Eurovisionfinalen i Malmö den 11 maj koras på Friends Arena och givetvis hittar du alla odds på Melodifestivalen hos bethard.com.

I förra helgens sista deltävling gick de två förhandstippade favoriterna Marcus & Martinus och Medina som väntat vidare till lördagens final. I det avslutande finalkvalet knep Annika Wickihalder och Jay Smith de sista två platserna i finalen.

Storfavoriter inför finalen är utan tvekan de norska bröderna Marcus & Martinus som slutade tvåa bakom Loreens Tattoo förra året. Årets låt, Unforgettable, påminner en hel del om The Weeknd och är lite tuffare och mörkare än bidraget 2023. Och frågar man bröderna, så tycker de självklart att den här dansdängan är starkare än förra året. Kommer de att gå hela vägen i år? Här hittar du oddsen.

Och tittar man närmare på oddsen, så är det egentligen bara två bidrag som möjligtvis kan rå på den norska duon. Mellodebuterande artisten Jacqline med sin låt Effortless och så förstås Melloveteranen Danny Saucedo med bidraget Happy That You Found Me. Men å andra sidan så kan allt hända och speciellt när det gäller musiktävlingar där allmänheten är med och röstar.

 

Startordningen i Melodifestivalfinalen 2024:

 1. Maria Sur, When I’m Gone
 2. Jay Smith, Back To My Roots
 3. Lisa Ajax, Awful Liar
 4. Smash Into Pieces, Heroes Are Calling
 5. Cazzi Opeia, Give My Heart A Break
 6. Annika Wickihalder, Light
 7. Marcus & Martinus, Unforgettable
 8. Dotter, It’s Not Easy to Write a Love Song
 9. Medina, Que Sera
 10. Liamoo, Dragon
 11. Jacqline, Effortless
 12. Danny Saucedo, Happy That You Found Me

 

Mellodifestivalen sänds på SVT1 och SVT Play, lördagen 9 mars kl. 20.00.

Hitta alla odds på Melodifestivalen hos bethard.com.

Må bästa låt vinna!